Srpskoj floti svi već zavide

Tatjana SPALEVIĆ

01. 08. 2013. u 09:29

Strateško partnerstvo domaćeg avio-prevoznika i „Etihada“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata početak avio-kompanije „Er Srbija“. Vučić: Ovakva kompanija će biti lider u regionu. Hogan: Zajedno ćemo imati uzbudljivu budućnost

JAT ervejz“ odlazi u istoriju. Sporazumom, na kojem nam danas zavide sve zemlje u regionu, Srbija je dobila „Etihad“ za strateškog partnera, a za samo 12 meseci imaće nacionalnu avio-kompaniju, koja će ostvarivati profit, a državi kao većinskom vlasniku od 51 odsto, donositi zaradu i puniti budžet.

Putnici „Er Srbije“ voziće se od oktobra najmodernijim avionima. Putničke kabine biće uređene po najsavremenijim standardima, koji do sada nisu viđeni na letovima iz Beograda. Stiže deset novih „erbasova“ i otvara se 12 novih linija. „Etihad“ je u četvrtak preuzeo i upravljanje srpskom nacionalnom avio-kompanijom na period od pet godina.

- Danas postavljamo srpski avion na pisti za uzletanje - rakao je u četvrtak Aleksandar Vučić, prvi potredsednik Vlade Srbije, koji je u ime države potpisao ovaj istorijski ugovor sa Džejmsom Hoganom, predsednikom „Etihada“. - Naš ugovor sa „Etihadom“, uglednim, moćnim i velikim partnerom, omogućava Srbiji značajno tehnološko i poslovno unapređenje. Sa srpskom nacionalnom avio-kompanijom i flotom novih aviona regionalno tržište od oko 30 miliona potencijalnih putnika dobija pouzdanog i najsavremenijeg prevoznika do značajnih destinacija u Evropi i svetu. Zahvaljujem partnerima iz „Etihada“ koji veruju u srpske pilote, mehaničare, našu pamet, mlade ljude, tradiciju i našu spremnost da savladamo sve lekcije modernog biznisa. Mi to poverenje moramo da opravdamo, jer će se od danas rad meriti po kriterijumima najrazvijenijeg dela sveta.

Vicepremijer se zahvalio ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću i drugim saradnicima koji su, kako je rekao, uložili mnogo energije u pravljenje nečega što predstavlja početak i novo lice zemlje. Zahvalio se i zaposlenima u „Jat ervejzu“ koji su imali „mudrosti i zrelosti“ da prepoznaju novu viziju kompanije i zemlje.

- Zahvaljujem se svima koji su razumeli da je Srbija ispred svih i ispred svega, da je Srbija važnija od svih nas i da ćemo pravljenjem ovakve kompanije, koja će biti nesumnjivo najznačajnija u regionu, konačno moći da kažemo da smo lider, a da to ne zvuči patetično - naveo je Vučić. - Ovo je prvi veliki posao od više planiranih kojim u Srbiju uvozimo najmoderniju tehnologiju, a koristimo domaće znanje i zapošljavamo domaće kadrove. Mi imamo veru u naše ljude, a ono što nam je nedostajalo je sistem, sada smo našli ljude koji znaju da uspostavljaju sistem i zajednički ćemo napraviti veliki rezultat. Avioni „Er Srbije“ leteće dugo, visoko i sigurno na sopstvenim krilima. Želim da se zahvalim čoveku koji je doprineo da sve ovo napravimo, to je naš i moj prijatelj šeik Muhamed, čija je vizija i želja da Srbija bude i jača, i modernija, i uspešnija. Očekujem ga ponovo u Srbiji u nadi da ćemo imati još ovakvih projekata. Nova krila Srbije uskoro poleću, već pre kraja ove godine sa 10 novih aviona. Srećan let!

Prvi čovek „Etihada“ Džejms Hogan poručio je da je avio-kompanija iz Abu Dabija opredeljena za to da Srbija dobije novu nacionalnu avio-kompaniju i da Beograd pretvori u čvorište čitavog Balkana.

AMBASADA Srbija će do kraja septembra otvoriti ambasadu u Abu Dabiju, najavio je vicepremijer Aleksandar Vučić. Vučić je rekao da će to diplomatsko predstavništvo voditi neko od najboljih diplomata Srbije.

- Ne bismo bili ovde da ne verujemo da će „Er Srbija“ imati uzbudljivu budućnost - naveo je Hogan. - Odmah ćemo upumpati 40 miliona dolara u srpsku avio-kompaniju i sa Vladom Srbije je dogovoreno da od 1. avgusta preuzmemo upravljanje kompanijom. Novo srpsko osoblje, koje radi u „Etihadu“, upotpuniće postojeće osoblje „Jata“. Fazno ćemo uvoditi nove avione, a biće i novih destinacija - od Abu Dabija do Melburna, Sidneja u Australiji i Čikaga u SAD. Novi generalni direktor srpske nacionalne avio-kompanije Dane Kondić, sa 20 godina iskustva, pravi je čovek na pravom mestu. Biće potrebno doneti i neke teške odluke, biće potrebno unutrašnje restrukturiranje. Ovo je veliki dan ne samo za Srbiju, već i za „Etihad“.

Kada je reč o floti, Hogan je najavio da deset starih „boinga“ odlazi iz „Jata“. Najpre će se na lizing obezbediti deset „erbasova“ E 319, i to od trećeg kvartala ove godine. Dugoročno, plan je da se u narednih 24-36 meseci kupe još moderniji avioni „Erbasa“ ili „Boinga“, i to A320 NEO i B 737 MAH. Novi generalni direktor nacionalne avio-kompanije Dane Kondić kaže da je njegov cilj transformacija dosadašnjeg „Jat ervejza“ u profitabilno, stabilno i snažno preduzeće.

- Glavni cilj je brza i sigurna stabilizacija kompanije, smanjenje troškova i duga, i stvaranje uslova za isplativost u naredna četiri meseca - ističe Kondić. - Novo ime kompanije znači novi start, nagoveštava novi početak. „Er Srbija“ će biti reklama za Srbiju. Uvodimo nove avione koji emituju manje ugljen-dioksida, prave manju buku, i troše manje goriva. Tako se smanjuju troškovi, a pošto je reč o novim letilicama, imaćemo daleko manje troškove održavanja. Postojeća flota je dobro služila, ali je postala ekonomski neisplativa.

Kondić kaže da još nije doneta konačna odluka koja će biti prva linija nove kompanije „Er Srbija“ sa novim avionima, koji će imati novi brend, ali da bi možda trebalo da simbolično to bude let Beograd - Abu Dabi. Međutim, o detaljima, koliko je zaposlenih višak, ko će sve biti u menadžmentu „Er Srbije“, cenama avio-karata, Kondić nije imao odgovore.

- Dajte mi malo vremena - istakao je Kondić. - Moram da uđem u kompaniju i da vidim šta kako funkcioniše, jer dok ne uđeš u kuću, ne znaš šta je u njoj. Uskoro ću imati bolju sliku o poslovanju „Er Srbije“, kao i koliko će radnika biti u njoj.

Uz 12 novih destinacija za „Er Srbiju“ u Africi, Evropi i na Bliskom istoku, koje će biti dodate sadašnjoj mreži od 33 grada ka kojima „Jat“ već redovno leti, srpski avio-prevoznik će ubuduće imati 45 redovnih linija.

KRAJ MINUSU

Stručnjaci očekuju da bi udomljavanje srpskog nacionalnog avio-prevoznika trebalo da donese rešavanje problema „Jata“, koji je opterećen dugom od 195 miliona evra.

Bliskoistočni avio-prevoznik je jedna od najboljih firmi u toj branši u svetu. „Etihad“ je kompanija sa 78 aviona i ima 10 milona putnika godišnje, a putnički i robni saobraćaj obavlja ka 94 odredišta na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i američkom kontinentu. Ima vlasničkog udela u nemačkom „Er Berlinu“, u „Er Sejšelima“, u „Er lingusu“, u kompaniji „Virdžin Australija“ a u toku je preuzimanje dela „Džet ervejza“. Zajedno u ponudi imaju 370 destinacija, 500 letilica i 94 miliona putnika godišnje.UZDRMANA “KROACIJA“

Ulazak „Etihada“ u partnerstvo sa „Jatom“ ozbiljno će uzdrmati poziciju hrvatskog nacionalnog avio-prevoznika „Kroacije erlajnsa“, ali i aerodroma Zagreb, pišu hrvatski mediji. Dok će novonastala „Er Srbija“ uz pomoć arapskog kapitala povećavati svoju flotu i broj destinacija, „Kroacija“ će zbog evropskih pravila o zaštiti tržišne konkurencije morati da smanji broj aviona i broj destinacija, zato što je primila državnu pomoć.

Kroacija“ će ove zime verovatno prestati da leti iz Dubrovnika u Frankfurt, usled slabe popunjenosti aviona i gubitaka. Iz istih razloga mogao bi da bude smanjen i broj nedeljnih letova iz Zagreba u Pariz. Zagreb i Rim povezivaće samo manji avioni. Kako će se ulazak „Etihada“ u srpsku avio-kompaniju odraziti na tržišnu poziciju „Kroacije“, u hrvatskom nacionalnom avio-prevozniku kažu da ne komentarišu poslovne odluke drugih kompanija.

I SRBIN I AUSTRALIJANAC

Dane Kondić je poreklom Srbin. Roditelji su mu iz okoline Prijedora u Republici Srpskoj. Rođen je u Sidneju i prva je, kako kaže, generacija Srba - Australijanaca. Ekonomski fakultet završio je u rodnom gradu i poslednjih 20 godina radi u vazduhoplovstvu. U „Kvantasu“ je bio zaposlen 15 godina, radio je u finansijama, komercijali i na mrežnim pozicijama. Tri i po godine bio je u „Malezija erlajnsu“ zadužen za program restrukturiranja i obnove kompanije. Potom je došao u „Etihad“. Ima iskustva i u globalnim sistemima i veleprodaji. Ima srpsko i australijsko državljanstvo.

Kondić odlično govori srpski jezik i u četvrtak je definitivno bio zvezda dana. Znatiželja novinara bilo je usmerena najviše ka Kondiću. Ljubazan, izvinjavao se što ne može da iznese više detalja, jer je tek došao. Priču sa novinarima prekidao je pozdravljajući se sa sestrom, zetom, koji su došli u „Hajat“ da mu čestitaju. Kažu da je u Republici Srpskoj sada zvezda.

Prvi radni dan u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji, kako Kondić kaže za „Novosti“, provešće u upoznavanju sa kolegama.

SNAŽNA KRILA

Ugovor sa „Etihadom“ je odličan za Srbiju, i to je događaj od nacionalnog značaja, kaže Mlađan Dinkić, odlazeći ministar finansija i privrede, koji je prisustvovao potpisivanju sporazuma o strateškom partnerstvu.

- Srbija je od danas dobila snažna krila - istakao je Dinkić.

- Zbog toga je vredelo godinu dana raditi u Vladi. Današnji dan je jedan od takvih zbog kojih uopšte vredi živeti i raditi. Niko pre godinu dana nije mogao ni da zamisli da će se ovakav partner naći za posrnuli „Jat“.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (310)

jevegnija

01.08.2013. 09:39

Ona cetvrtina gradjana koja ne voli Vucica moze da prica sta hoce. Ali je cinjenica da je uspeo da sa Etihadom pristojno udomi Jat ocvalu devojku bez miraza.

Bojan @

01.08.2013. 11:53

Bico ovo velika reklama za nasu lepu Srbiju sirom evrope i sveta ! Bravo i srecan pocetak !

Srecno Air Serbia!!!

01.08.2013. 12:04

Treba pozvati na odgovornost one koji su prodali JAT-ove (Srbijine) aerodrome Tivat i Podgorica za 10 miliona eura 2002.g. iako su procenjnei na 160 miliona eura! Eto kako su novi komunisti razdali srpsko blago!

zlatan

01.08.2013. 12:10

Aleksandar Vucic i ova vlada su skinuli velikog duznika Jat sa ledja poreskih obveznika Srbije. Bice ER Srbija lider u regionu u avio prevozu.

ivanS

01.08.2013. 12:12

Aleksandar Vučić je još jednom dokazao koliko ga poštuje svet i da u njemu vide velikog političara i jakog lidera koji svoju zemlju vodi u prosperitet

vagrant

01.08.2013. 12:12

Neka je sa srecom i njima i nama. Jos kada bi takvo resenje nasli i za "Zeleznice Srbije", Zelezaru Smederevo, RTB Bor......... ,Bog da nas vidi. Kada bi se tih gubitasa resili, problem budzetskog deficita gotovo da bi nestao!

Angelina 977

01.08.2013. 12:14

Drago mi je da je potpisan sporazum sa Etihadom i da uskoro polece ER Srbija

Maraja

01.08.2013. 12:14

Koliko vidim, pocelo je da nam svanjava, velika podrska g. Vucicu za toliko zalaganje!

Panter

01.08.2013. 12:15

Promene se se sada zaista promeniti. Ovaj ugovor je od velike vaznosti za Srbiju. Ovo jenacin kako se druge nase firme koje su u losem stanju mogu izvuci iz krize. Raduje me ova vest i to sto u Srbiji postoje ljudi koji prepoznaju dobre poslovne sanse za napredak.

Elena

01.08.2013. 12:16

Ovo je samo početak novog razdoblja za našu uspavanu privredu i ekonomiju!

Ema

01.08.2013. 12:18

Ovo patnerstvo je velika pružena prilika i nadam se da ćemo je iskoristiti na pravi način.

Nama dobro a nikome zlo

01.08.2013. 12:21

Srbiji su potrebne ivesticije potrebna nova zapošjavanja, verujem da je ovo ivesticija u JAT samo početak velikih ivesticija u Srbiju.

Isomi

01.08.2013. 12:21

JAT je godinama bio propala firma koja je služila predhodnoj vlasti da udomljava svoje prijatelje i političke simpatizere na direkotorska mesta. Dug je bio ogroman, konačno je svemu tome došao kraj i imamćemo jedno normalno preduzeće od kog će država imati koristi.

ДУШАН ВУКОВИЋ

01.08.2013. 12:21

Графичко решење двоглавог белог орла на репу авиона је АМАТЕРСКО! Потпуно аматерски рад!

противудар

01.08.2013. 22:50

@ДУШАН ВУКОВИЋ - Немаш благе везе !

zare567

01.08.2013. 12:23

Kako je lepo cuti da su JAT ervejz i Etihad ervejz potpisali strateski sporazum.

Panter

01.08.2013. 12:25

Danas je veliki dan.Zaista sjajna vest za celu Srbiju. Potpisivanje ugovora sa ovako bogatom zemljom Srbiji ce doneti samo napredak.

tamara

01.08.2013. 12:30

Postoje ljudi koji će kritikovati Vučića šta god on uradio po bilo kom pitanju, pa tako i danas se nađe neko da kritikuje i dolazak Etihada, i kupovinu velikog gubitaša kao što je JAT, a verujem da su i sami svesni da je DS Srbiju doveo do ivice propasti, i da Vučić iskreno pokušava da Srbiju izvuče iz blata u kojem je Srbiju DS ostavio.

anna

01.08.2013. 12:33

konacno dolaze bolji dani za nas avio prevoznik.investicije vise niko ne moze da zaustavi. vucicevo zalaganje se i ovoga puta isplatilo.

ika

01.08.2013. 12:33

Siguran sam da od ovog posla sa Etihadom ništa ne bi bilo da Srbija nije počela odlučno da se bori protiv korupcije, jer jedan ovakav investitor sigurno ne bi došao u zemlju u kojoj se strani investitori reketiraju, a takva je Srbija bila u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića.

Air Serbia

01.08.2013. 12:34

Bas zvuci dobro Air Serbia, konacno smo ga prekrstili i ulili mu novi zivot!

sanjica

01.08.2013. 12:36

Srbija je u prethodnih godinu dana stvorila dobru osnovu za privlačenje stranih investicija, pre svega zahvaljujući odlučnoj borbi protiv korupcije. Ima tu još mnogo da se radi, jer je prethodnih godina u Srbiji bila prisutna sistemska korupcija, i trebaće mnogo godina da se to iskoreni, ali bitno je da je Srbija odlučno počela da se bori protiv te poštasti.

VENDOKSIN KAPI

01.08.2013. 12:36

JAT je bio kompanija koja je prepoznatiljiva u svetu, i da će nova avio kompanija "Er Srbija" upravo novim avionima privuci putnike i osvojiti trzista. Kod Jata -a je bio problem velike ne discipline, burazerskog zaposljavanja.

Brat Djura

01.08.2013. 12:41

Bravo.najzad da se nasa nacionalna avio kompanija zove Air Srbija.Zaista je vucic imao velike zasluge za ovaj ugovor kojim ce nadam se biti poizivnica i za druge kompanije koje ce ulagati u Srbiju.

GospoPO

01.08.2013. 12:43

Modernizacija Srbije je krenula i bukvalno ide uzlaznom putanjom-UZLECE. Sjajna vest. Niko ne bi izabrao Srbiju da se nisu uverili da smo pouzdani i odgovorni partneri (najzasluzniji upravo o takvom misljenju o Srbiji je Aleksandar Vucic, koji je i ostvarivao kontakte). Ova ulaganja- posledica odlicnog rezultata rada u predhodnih godinu dana.

Zarkoni

01.08.2013. 12:43

Najzad i da ER Srbija poleti sa svojim novim avionima i sa strateskim partnerom Etihadom

čestitke

01.08.2013. 12:43

mlađanu dinkiću,Aleksandru vučiću,nenadu mijailoviću,ivici kojiću na ovoj izvandrednoj investiciji

rale

01.08.2013. 12:43

Mnogi su sa podsmehom pričali o kancelariji za brze odgovore čije je osnivanje Vučić najavljivao u izbornoj kampanji, a upravo ta kancelarija za brze odgovore bi doprinela većem dolasku stranih investitora, jer bi se kompletna dokumentacija potrebna za otpočinjanje posla u Srbiji prikupila mnogo brže, i uprostio bi se način dobijanja potrebne dokumentacije. Na ovaj način bi se sprečilo da korumpirani službenici traže mito od stranih investitora da bi im brže izdali neki dokument.

Camaro

01.08.2013. 12:44

Konacno vise da se ratosiljamo jos jednog gubitasa, mnogo i besumucno su se trosila sredstva, nas, budzetskih korisnika, na svakakve gluposti, a i javna je tajna da drzavna preduzeca sluze za punjenje privatnih i partijskih budzeta, i konacno da neko vise presece jednom za svagda. Drago mi je sto se krenulo sa tim, i siguran sam da ce i sa drugim gubitasima ovo da se uradi - partnerstvo i odmah moze da se ocekuje i dobit.

čestitke

01.08.2013. 12:44

čestitke tako je to kad nekog ko je pomogao dovođenju inveticije izbace iz vlade a vladom dominira neko ko se druži sa mišom bananaom

Jole

01.08.2013. 12:44

Citam i ne verujem. Hvala Bogu da se kod nas konacno desi ovakva stvar. Srecno Vam bilo!

čestitke

01.08.2013. 12:45

a gde je tu bananamen nema ga zato što nije ni učestvovao u ovome ko je učestvovao aleksandar,mlađan,nenad,ivica kojić.... oni su najzaslužniji za ovo

RicoSanots

01.08.2013. 12:51

Zahvaljujuci Vucicu, Srbija ide napred sigurnim koracima, upravo zbog ovakvih obaveza Vucic ne zeli izbore, jer ima dosta uraditi !

sava

01.08.2013. 12:52

Sve je ovde idealno, samo se bune svi sindikati JAT-a i direktor Vukasinovic, I jos nesto u 14 i 30 svi radnici Jata moraju biti u Hajatu na prezentaciji dogovora, nista nije tu sporno osim toga sto se vode spiskovi koje radnici Jata popunjavaju o svom prisustvu po ulasku u autobus ili na ulazu u Hajat, kao u neka ranija vremena, prevoz je organizovan, nesto mi je to poznato.

Viktorija

01.08.2013. 12:52

Konacno da i kod nas pristizu investicije. Sve pohvale i cestitke za Aleksandra Vucica i podrska u daljem radu.

Ranko Novi Sad

01.08.2013. 12:54

Je li, a sto niko ne pita Vucica kako je moguce da je gradjanim na stanove i kuce u celoj Srbiji podignut porez za preko 300 odsto!!! Imam jednu platu u kuci, a stiglo mi je drakonsko resenje. Lepo su nas usosili on i Dinkic. Ovo je pljacka! Bas me briga za njihov JAT kada necu imati od cega da nahranim decu, jer me drzava pljacka. Lopovi!

Zoran Maletic

01.08.2013. 13:53

@Ranko Novi Sad - Hm,je li žućko ovo bi "kobajagi ti trebao da igraš ulogu nezadovoljnog i neutralnog građanina" je li?Sve vaše fore su već potrošene tako da ovako nešto samo izaziva podsmeh kod građana.

Nada Banja Luka

01.08.2013. 12:57

Sretno Aco, zacepio si usta zyutima a posebno Stefanovicu i Djelicu. Nadam se da ce biti jos puno ovakvih ljepih trenutaka, pozdrav od Banjalucanke koja vjeruje u tebe tvoje saradnike i Srbiju, jer ako Srbija ide napred i nama u Republici Srpskoj bice lakse i bolje.

čestitke

01.08.2013. 12:58

bravo svaka čast sad fabrika čipova idemo ivice kojiću i nenade mijailoviću napred na nove pregovore i naravno aca vučić i mlađan dinkić

mrmot

01.08.2013. 13:09

@Pera - To sam i ja mislio dok se nisam zaglavio u Njujorku ovog aprila kada su gospoda iz Lufthanse odlucila da strajkuju. 3 sata (bukvalno 3 sata) sam cekao na telefonu da bi mi se iko javio iz Lufthanse! Sve je to ista bagra prijatelju.

Pera

01.08.2013. 13:51

@Pera - To da, slazem se. Obicno u prolece kada krecem za Nemacku nema strajka ali u zadnje vreme je bilo dosta. Mislim na udobnost i uslugu. Leteo sam Jatovim za Zurich i bilo je horor!

cvekla

01.08.2013. 15:00

@Pera - A kakva je to drugacija udobnost,avioni su isti velicina sedista ista,da su te smestili u WC pa da razumem.Hrana na kratkim letovima moze biti bolja ili losija ali sta je tu bitno za sat, dva ili tri leta. Verujem da je Lufthanza samo za tebe izbacila sediste i stavila fotelju pa se toliko kunes u njih ako je to onda imas pravi razlog

Fenix Caledron

01.08.2013. 12:58

Ovo je veliki dan za Srbiju, nadamo se da ce ovakvih dana bit jos! Aleksandar Vucic je pokazao da je moguce uz puno truda i rada napraviti nesto dobro u ovoj zemlji!

Gojko Peric-RU

01.08.2013. 13:02

Srbija se konacno krece dobrim smerom i pravi korake koji je "dizu u visine" i bukvalno i u figurativno u ocima svih drugih zemalja ovakvim potpisanim ugovorom i svakako poboljsava dodatno imidz u svetu. I treba, nakon svih ovih dobro ugovorenih ulaganja (a bice ih jos) da se otvori ambasada Srbije u Abu dabiju. Pohvalno. Dobri rezultati spoljne politike ove Vlade se ogledaju i u ovome.

Nebojša sa Zvezdare

01.08.2013. 13:03

Novi menadžment, novi odnosi unutar kompanije. Promene će biti za 360 stepeni u pozitivnom smislu. Imam utisak da još nismo svesni koji nam je dobitak stvaranjem Er Srbija.

Небојша са Звездаре

01.08.2013. 14:01

@Nebojša sa Zvezdare - Очигледно да ниси добро разумео поруку..360 степени се не односи буквално на математику већ у фигуративном смислу...

Deki

01.08.2013. 13:04

Kakva je ono novogodišnja dekoracija od "pahulje" na repu, zar neće biti kompletan srpski grb? Više ona treća s'desna stjuardesa Etihada liči na orla...

mika

01.08.2013. 13:40

@Deki - Pa to je logo kompanije a ne drzavni grb... Uzeo je dizajner elemente srpskog grba i sve stilizovao, meni se cini kao odlican posao.

Zoran Maletic

01.08.2013. 13:49

@Deki - Ma naravno baš sam se sekirao da li neće neko imati od propale opozicije primedbu,kad ti se javi.Da se ništa nije promenulo u dekoraciji i bilo kakvom izgledu,ti bi rekao pa oni i nisu napravili saradnju lažu nas.To je vaš problem,vi ne mislite dobro ni ovoj državi ni narodu,sa crnim đavolom bi pravili dogovor samo da ste vlast,ali gotovo je nema ništa više od toga,kraj.

ДУШАН ВУКОВИЋ

01.08.2013. 16:21

@Deki - На репу авиона није српски грб већ нека арабеска!!!

ДУШАН ВУКОВИЋ

01.08.2013. 16:22

@Deki - На репу авиона је АРАБЕСКА !!! Та шара везе нема са српским грбом!!!

DERVISH

01.08.2013. 13:04

Odlicna stvar za nasu aviokompaniju, pogotovo kad u poslednje vreme samo citamo gde se i kako pokvario neki nas avion. Vucic je resio veliki problem kako ove kompanije tako i putnika kojima je svaki put otprilike bila glava u torbi kad treba negde da odputuju JAT-ovim avioprevozom.

milijas

01.08.2013. 13:04

Ovo je lepa vest,svaka cast Vucicu a bilo je i krajnje vreme da se JAT prizemlji a ER Srbija poleti visoko!

Skyline

01.08.2013. 13:17

Sve pohvale Vucicu za potpisivanje ovog ugovora, dosta toga ce doneti dobro Srbiji, verujem da ce biti jos ovakvih investicija koje ce smanjiti broj nezaposlenih! Jos jednom svaka cast!

Trgovacku putnik

01.08.2013. 13:18

Konacno necu imati strah od letenja, jer mi je svaki ulazak u avion JAT-a bio nocna mora!

misko

01.08.2013. 13:23

Znak mi se ne dopada.Suvise je arapski.Ali mi ne diktiramo uslove pa sta se tu moze

Laza

01.08.2013. 13:24

E krajnje vreme je bilo da nam se unapredi malo vazduhoplovstvo!!!! Ovaj sporazum je odlican potez

IGRA PRESTOLA

01.08.2013. 13:25

Vucic je zasluzan sto je drzava krenula uzlaznom putanjom, znaju gradjani da preko noci nista ne moze da se primeni samo neki to hoce a neki nece da priznaju. Ovo je jos jedan dokaz njegove privrženosti da ova zemlja krene ka napretku.

sava

01.08.2013. 13:25

Teska glupost, planira se da se zaposli 100 pilota i sto sj uardesa sa platama od 4500 e pilota, i 700 e sjuardesa a otupusta se osoblle sa prosekom plata od 40000 din, gde je tu usteda, zatim arapi daju 4ooooo plus 6oooo a nasa drzava 195000 hiljada eura, koje tu lud i bogat?

Miki 023

01.08.2013. 13:26

Potpisivanje ovog sporazuma, i tešnja saradnja sa UAE, može Srbiji doneti samo dobroga. Vučić, Nikolić i aktuelna vlada, ma koliko to neki želeli da ospore, vode veoma dobru spoljnu politiku. Više je država, ove godine, izrazilo želju da investira u Srbiju, nego proteklih 12 godina zajedno.

Vucitrnac

01.08.2013. 13:29

Narod polako ali sigurno uvidja ko vodi racuna o njegovim interesima, za razliku od prosle vlasti kojoj su licni interesi bili prioritet. Vucic je svojim radom trudom, iskrenoscu poyrtvovanjem pokazao da vlast shvata kao veliku obavezu prema gtadjanima. Dovodjenje AIR Itihada je ogroman uspeh ako se ima u vidu da je to jedna od najboljih avio kompanija u svetu, i koju mnogo ozbiljnije drzave nisu mogle privoleti.

mire

01.08.2013. 13:34

Vučiću je potpuno jasno da borba protiv korupcije je preduslov za privlačenje stranih investicija, ali ne vredi ništa izkorenjivanje korupcije, ukoliko ga ne prati privlačenje stranih investicija. Osnovni zadatak vlade bi trebao da bude privlačenje investicija iz zemalja sa viškom kapitala, kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Katar, Kina, Rusija, Azerbejdžan, Turska i Saudijska Arabija.

jatovac

01.08.2013. 13:36

samo da pitam ako neko mozda zna ili je upoznat.Da li ce bivsim radnicima JAT-a u ovom slucaju bitin isplaceno za dugogodisnji rad u toj firmi?

Deki

01.08.2013. 13:38

Znači,danas kada dođem na red za giljotinu (kod kasirke), samo da se pozovem na Vučića i Etihad? Čitam ove hvalospeve i ne mogu da verujem sopstvenim očima, šta je tome razlog...mi ne ulazimo u jednoumlje, mi ulazimo u bezumlje! Džordž Orvel je to ipak kvalitenije obradio, sa malo više mašte. Da li će, u II dnevniku, povećanje poreza gladnim građanima Srbije, biti udarna i prva vest ili će to biti hormonaš sa ljubiteljima sokolova i debljih plavuša?

frodo

01.08.2013. 15:12

@Deki - SNS botovi su preplavili sve forume, njihove hvalospeve kao da generiše kompjuter, potpuno nektirični i uniformni. I mediji igraju veliku ulogu u stvaranju novog kulta ličnosti, za sve što bi se narodu svidelo oni poimenice zahvaljjuju vučiću a ne vladi, ali nigde nećete naći nalosve tipa "vučuć pokrao testove" ili "vučić poskupljuje struju". Suštinski se ništa nije izmenilo, kompletan sistem nasleđen od DOSa je nastavio po starom.

ZX80

01.08.2013. 15:39

@Deki - Frodo doktorski si ovo objasnio. Drago mi je kad vidim da je ipak u Srbiji danas ostalo još koliko toliko pametnih, samomislećih ljudi. Mene je prosto sramota da ostavljam komentare na ovakve tekstove gde se veliča mesija Vučić. Ne ostavljam komentare jer imam baš glup osećaj. Osećam se veoma usamljeno kao čovek u moru androida i njihovih debiloidnih komentara.

Deki

02.08.2013. 09:41

@Deki - ZX80, ima nas mnogo, budi siguran u to, ali znaš onu narodnu "dobar glas daleko se čuje, a loš još dalje!". Taj osećaj gađenja i nemoći je upravo efekat koji žele postići ovim iracionalnim severnokorejskim odama poč(š)asti. Oni upravo to žele, da sto puta izrečena laž postane istina, da nam zatvore usta svojim navalentnim ponašanjem. Ali svako čudo za tri dana, tako će i ovo, videćeš! Veliki pozdrav tebi i svim slobodoumnim i mislenim ljudima.

neraU

01.08.2013. 13:39

Ovo danas jest i veliki i vazan dan za Srbiju.Srbija ima razloga da digne glavu i bude ponosna. Odlicna vest, koja cini da verujem da smo krenuli putem bolje,modernije Srbije, koja ce u svetu biti prepoznatljiva, sada i po avioprevozu, pouzdanoj avio kompaniji i novim avionima na kojima pise ime SRBIJE.

jug Srbije

01.08.2013. 13:41

Aleksandar Vučić ima puno poverenje i podršku naroda. Žao mi je samo što nije i ranije bio na mestu na kome je sada, ne bismo dogurali do ovolike krize. Ali bolje ikad nego nikad! Pozitine promene su sad stigle u Srbiju i napredak će se vrlo brzo osetiti! Borba protiv kriminala i korupcije je prioritet, kao i zaposljavanje naroda. Danasnjim potezom sve vise dokazuje da ga interesuje samo narod i Srbija.

milanko

01.08.2013. 13:44

Počele su da dolaze investicije iz bogatih Arapskih zemalja, poput UAE, a nadamo se uskoro većim investicijama i iz prebogate Saudijske Arabije, a tu su i ekonomski veoma stabilne zemlje poput Azerbejdžana i Turske. Sve ove zemlje su naši zvaničnici obišli, i treba da se praktikuju što češće posete ovim zemljama, a ministar Ljajić je najavio da će uskoro otići i u Katar.

MILOS M

01.08.2013. 13:45

Hvala Vucicu sto se trudi da ovu zemlju i pokusava od nas da napravi normalnu dzavu u svim segmentima, da i druge zemlje vide da mi nismo tako losi kako se misli da jesmo. Nasi Avioni su bila prava slika i prilika stanja u drzavi, i hvala bogu da ce se to konacno promeniti.

Zoran Maletic

01.08.2013. 13:46

E tako se to radi.apraviš zajedničku kompaniju gde uđe svež kapital,a ti ipak ostaješ većinski vlasnik.Konačno da neko dođe u Srbiji na vlast ko će se domaćinski odnositi prema državnoj imovini.Ovi iz prošlog režima ne ponovili se nikad više nama,raspikuće jedne.

Srbijanka

01.08.2013. 13:47

Veliki dan za Srbiju, oduševljena sam. Bravo Vučiću, tako se to radi pokaži svima koliko voliš svoju zemlju i svoj narod i želiš da ulažeš i od Srbije napraviš zemlju u kojoj će svima biti dobro. Tako se voli svoj narod, tako se brine o njemu! Svaka čast.

Region Turske

01.08.2013. 14:18

@Zoki - A sta je Turkish Airlines mada je bilo planova da Turci naprave aerdrom u Ladjevcima za civilni transport da koristimo ne znam zasto se od toga odustaje trebalo bi Novosti da pitaju Vucica zasto taj projekat krije od javnosti.

MILLAN

01.08.2013. 13:52

Uvek je bilo pitanje kome cemo se okrenuti Rusiji ili Americi a Vucic je uradio nesto neverovatno, okrenuo se Arapskim zemljama, pre svega Emiratima. A tu lezi bogatstvo.

Arcibald

01.08.2013. 13:52

Podrzavam sve sto radi Vucic ali nemojte ostavljati narucene i providne hvalospeve u komentarima, pravite kontraefekat.

zora rasanac

01.08.2013. 15:29

@Arcibald - Srbija je otpocela novo poglavlje u kome su Emirati doprineli brzem razvoju nase privrede.

Hakkinen030

01.08.2013. 14:04

A sta na ovu vest imaju da kazu skeptici koji su govorili na sav glas da od ovoga nece biti nista i da je saradnja sa Emiratima samo zamazivanje ociju gradjana?

Zoki CH

01.08.2013. 14:05

To je pravi put, ako nasi manageri nisu u stanju da ocistu kucu onda mora to neko drugi. Sve su to lepi reci a mi srbi smo poznati po tome a sta ostane same vruci dim do sada. Zato ja cekam, kada bude rezultati posle godinu dana pokazani na crno (crveno) belo. Gospodine Vucic cete podnesete ostavku ako rezulat po crveni? Jer sada ima srpski narod po cemu da meri vas rad i Air Srbija.

ZX80

01.08.2013. 15:35

@Ellen - Mi smo već na kraju ako nisi primetila zbog svoje stranačke zaslepljenosti. Ostalo je još vrlo malo toga za izdaju po Srbiji i to bi onda bilo to.

teškaš

01.08.2013. 14:15

Ništa od ovoga posla ne bi bilo da u Srbiji konačno nije počelo da se iskreno radi na suzbijanju korupcije i kriminala. Sve kreće od stvaranja uređene države u kojoj je zakon iznad svih, i u kojoj nema nedodirljivih, jer strani investitori neće da ulažu u zemlju u kojoj njihov kapital nije siguran, i u kojoj će neki lokalni mangup doći da ga reketira, kao što je to bio čest slučaj prethodnih godina.

momcilo

01.08.2013. 14:27

konacno neka dobra vest, logo je fantastican, za vrlo kratko vreme ovaj logo ce na lep nacin promovisati Srbiju u svetu.

vlada egezekutora i grobara Srpskog naroda

01.08.2013. 14:34

Sve sve, ali kako Vucicu podje za rukom da poturci i dvoglavog orla?!

Stojadin

01.08.2013. 15:07

@vlada egezekutora i grobara Srpskog naroda - Verovatno su zbog takvih kao ti, to i uradili.Ništa ti nije sveto.Zar ne vidiš da je to prvi normalan sporazum,i što je najbitnije,javan,a ne kao Fiat,sve je državna tajna.Idi begaj.

ДУШАН ВУКОВИЋ

01.08.2013. 16:19

@vlada egezekutora i grobara Srpskog naroda - На репу авиона НИЈЕ СРПСКИ ГРБ !!!

zora rasanac

01.08.2013. 15:12

@Tijana - Otvoreno i transparentno.Konkretno su naglasili da je ovo zasluga prvog potpredsednika blade.

Pavle

01.08.2013. 14:47

Kaparisani plaćenici pokradošđe sva javna preduzeća do koske. Kako može javno preduzeće koje je monopolista da posluje sa gubitkom, osim ako ih pseudo elita ne pokrade?! Znači, zlo je državna vlast! Javna preduzeća su ratni plen Čuvara revolucije Crnoruki koji ih bagerima podkradaju sa ciljem da nas MMF i Svetska banka dileri Vatikana kreditiraju. Moramo pobiti kaparisane plaćenike i postaviti kralja.

-1455666666666000099

01.08.2013. 14:53

Pohvale za dovodjenje ovog investitora, radi se na smanjenju nezaposlenosti, najvece zasluge pripadaju vicepremijeru Vucicu!

Luka Laban

01.08.2013. 15:01

Ne svidja mi se boja novih aviona. Na repu bi najlepse bilo da je kao na vojnom orlu, ona 4 S, bele boje na crvenoj pozadini. Ukucajte na guglu J22 orao, i izacice taj noivo obojeni avion, crne je boje, ali sa predivnim repom!

orao

01.08.2013. 15:10

@Luka Laban - zaista je logo na repu na orlu jako lep. mislim da bi i na civilnom avionu bio odlican...

Dule

01.08.2013. 15:12

@Luka Laban - Luka Laban, vidi se da si ,,profesionalac"! Hoćeš NATO da ih obara.. hahaha

Tozovac

01.08.2013. 16:22

@Luka Laban - Luka, kada Srbija bude plaćala avione, dugove, kada bude vodila svoje kompanije po pravilima liberalne ekonomije - onda će moći da, da izvinite na izrazu "metne i svoj grb na rep"... ovako, ako niste pazili na času: logo je kombinacija naših orlova i orlova sa zastave UAE, koji su uložili svoj novac u našeg "crknutog konja" Neko bi ipak rekao barem - Hvala... ali vi ste naprosto tipičan pripadnik našeg naroda pa sam Vam svakako dao pozitivnu ocenu

Dule

01.08.2013. 17:06

@Luka Laban - Tozovac, slažem se sa tobom. Svaka ti čast što te ne mrzi da neobrazovanima i onima koji imaju uzak pogled na svet ili događaje obajašnjavaš (crtaš) stvarno stanje stvari. Koliko smo tonuli kao država zadnjih 22 godine i šta smo preživeli što nepravdom svetskih sila, što lošim rukovođenjem naših političara, dobro je da i na našoj zastavi imamo srpskog orla - (hvala Bogu).

Zoki

01.08.2013. 15:11

Ode i JAT u očin! Pokradoše sva javna preduzeća kaparisani plaćenici! Pa, kako može javno preduzeće koje posluje pod uslovima monopola, da posluje sa gubitkom, osim ako ga deca komunista ne pokradu?! Znači da je država trula! da tu nema šta da se rekonstruiše. Samo je jedan izlaz......,

Aca S

01.08.2013. 15:33

@Zoki - Khm, monopol JAT-a? A iz Beograda nije saobracala nijedna druga svetska kompanija? Lufthanza, Aeroflot i sl.? Aerotransport je jedno od tržišta gde je konkurencija najveća...

Nikolaj III samozvani

01.08.2013. 15:18

Svaki novi plus i korak napred, su 1000 minusa prosle vlade i potvrda lopovluka iz prethodnih decenija! Svaka cast!

Nikolaj III samozvani

01.08.2013. 15:24

Dakle konacno! Da je vise ovakvih poteza bilo u proslosti umesto kradje....gde bi nam kraj bio...

Niksha

01.08.2013. 15:28

Siguran sam da je ovo samo jedna u nizu dobrih vesti. Potrebno je narodu Srbije da se necime i obraduje, a ne samo da slusa o problemima.

Ovcar

01.08.2013. 15:32

Sa DS-om na vlasti o ovakvim potezima mogli samo samo da sanjamo. Sada su svi videli da je Srbija drzava koja zeli sa svima saradjuje i zbog toga ovakvih vesti ce biti jos vise.

Jovan Joca

01.08.2013. 15:38

U nekim razvijenim državama poput Velike Britanije, Francuske i sl. postojao je model po kome su državna preduzeća od javnog značaja poput železnice, aviokompanije i drugo, bile prodavane u privatni vlasništvo, a potom su se otkupljivala nazad u javno! Pa zašto onda mi ne bismo ušli u zajedničku saradnju sa jednom ovakvom aviokompanijom.

ДУШАН ВУКОВИЋ

01.08.2013. 16:00

@BROKULI - Ова шара на репу авиона није грб Србије!!!

Darak

01.08.2013. 16:47

@BROKULI - То је шатро стилизован двоглави орао, јербо по закону грб државе несме бити на авиону, а да је могао боље да се стилизује могао је!!!

ux1

01.08.2013. 15:53

pa de ste bre gastarbajteri?? lazni patriJote?? nemojte slucajno da letite sa nasom AIR SERBIA,,,posto nismo sklopili ugovor sa BRATSKOM severnom korejom,iranom,venecuelom,kubom ,belorusijom i ostalim nedodjijama,,,ali ko vas sljivi!! bravo g Vucicu!! zivela Srbija u EU!!

mlbrnsrb

01.08.2013. 16:44

@ux1 - mozes komotno skociti s mosta moj predlog da bude air serbia je prihvacen i ne trazim nagradu, just relax bre...

Celik

01.08.2013. 17:05

@ux1 - Poslednjih 30god. 90 % putnika u JAT-ovim avionima su upravo gastarbajteri a sigurno nisi ti (ux1) . U novoj AIR SRBIJA ce biti jsto tako.

mlbrnsrb

04.08.2013. 04:36

@ux1 - putnici iz australije i amerike uglavnom nisu gastarbajteru (gostujuci radnici) vec svi imamo na pr. australijsko drzavljanstvo kuce i stanove farme itd. znaci ovo je nasa domovina a srbija koreni kojim se vracamo kad nam se prohte, gastarbajter je ambrozov izum da stvori tenziju medju Srbima...

Bond 007

01.08.2013. 15:56

Uveren sam da ovo nije kraj investicija u Srbiju, jer svet sve vise stice poverenje u ono sto radi Vlada!

ДУШАН ВУКОВИЋ

01.08.2013. 15:59

Вучићу ,да ли знаш како изгледа грб Србије???

Milan Aba

01.08.2013. 16:18

@ДУШАН ВУКОВИЋ - Kakve veze ima grb Srbije sa ovim. Grb Srbije ide na predsednicki avion. Druga je prica sto ovaj logo izgleda mnogo arapski...

ДУШАН ВУКОВИЋ

01.08.2013. 17:14

@ДУШАН ВУКОВИЋ - Грб Србије има везе са српском авио компанијом! Употребљено је име државе Србије и треба да буде графичко решење српског грба а не нека жврљотина која са њим нема везе . Направљена је арабеска која се додворује ономе ко има 49% компаније. Па није грба на продају.

Milan Aba

02.08.2013. 14:16

@ДУШАН ВУКОВИЋ - Grb NE ide na avio kompaniju. To je los ukus. Ni British, ni Er Frans, Ni Al Italia... ni Luftahansa nemaju grb na avionu. Ni portugalska, ni spanska, ni holandska avio nema grbove. To je tako. Hitler jeste stavljao svoj kukasti krst na sve i svasta.

mm87

01.08.2013. 16:02

Ako sve sledece privatizacije se urade kako treba , odnosno u korist drzave i radnika koji rade u tim kompanijama, Srbija ce u narednom periodu ojacati i stati na noge

vlada

01.08.2013. 17:10

@mm87 - Bazu privrede su razbili,ostali su drzavni resursi a tu srece za Srbiju nema.Jos samo vazduh I vodu da prodamo.

Darak

01.08.2013. 16:10

Што би реко Г.Милан Кнежевић, ово је све шминкање мртвака! Није могуће заузети добро место на броду који тоне!!! СРБИЈА ће тешко испливати.

Bye bye Jat Airways, HELLO Air Serbia

01.08.2013. 16:12

Da li je moguce da neki kao da ne zele da vide na logou: sprsku manastirsku ornamentiku, trobojnicu i dvoglavog orla sa grba!?Jednako je sjajno resenje i sam naziv na trupu, sa "prekidom" od slova A do r, kao tragom od aviona koji polece.Graficka dizajnerka je iz Novog Sada, Tamara Maksimovic i zivi i radi u Abu Dabiju.SJAJNO, BRAVO, SVAKA CAST.Danas sam zaista vise nego prijatno iznenadjen.

Darak

01.08.2013. 16:40

@Bye bye Jat Airways, HELLO Air Serbia - Пријатеље то што си ти опчињен с Тамариним графичким решењем то је твој проблем, могуће и личне природе. Него, беше ли конкурс или ти тендер?

ДУШАН ВУКОВИЋ

01.08.2013. 17:10

@Bye bye Jat Airways, HELLO Air Serbia - Графичко решење је ужасно. Онај ко га је нажврљао се трудио да то буде арабеска а везе то нема са српским грбом. Неуко,почетнички,јадно...

Bye bye Jat Airways, HELLO Air Serbia

01.08.2013. 17:51

@Bye bye Jat Airways, HELLO Air Serbia - PrijateljU, pratio sam prenos na RTS-u, a tu lepo pomenuli doticnu Tamaru, za koju u zivotu cuo nisam. Nije me mrzelo da ukucam njeno ime i prezime i saznam nesto vise. I nisam "opcinjen" logoom vec mi se zaista dopada kako je uklopila pravoslavnu ornamentiku, dvoglavog orla i zastavu. Ne bese ni konkurs ni tender vec su je Etihadovci "iskopali" na netu (na tangosix blogu) jer su im se dopala njena dosadasnja resenja. Cemu prijatelju odma' sipanje otrova? Pozdrav.

ЦВИЈА

01.08.2013. 16:26

браво Вучићу легендо коначно можемо да испробамо лет, како летимо

Darak

01.08.2013. 16:40

Знаш ли колико беспослених дизајнера невиди никакав начин да се "ухлеби" у Србији? Ко ће да им пружи шансу ако не матична држава? Треба да их плаћа Шваба? Па да онда кукамо одоше нам способни?!

Darak

01.08.2013. 16:41

ало новости уморих се од сечења мисли на пола да би прошла!!! до 200 речи!!!!!

Moma Zivanovic

01.08.2013. 17:11

Sve je to lepo...samo me zanima da li ce i cene karata biti prilagodjene standardu u Srbiji?

Saracen

01.08.2013. 17:20

Konačno ćemo imati pravu i uspešnu aviokompaniju.Dobar potez udruživanje sa Arapima-ljudi znaju znanje i uspešni su u tom poslu.Treba slično uraditi i u ostalim privrednim poslovima,gde ne znamo šta da radimo-pustimo uspešne da nam pokažu i nauče nas.Dobro je da u Srbiji postoji političar koji se ne libi da prizna da nam je potrebna pomoć i ne stidi se da je traži!

Златна Круна

01.08.2013. 17:29

Лого није добар, је стилизовани орао има ”везана и укрштена крила” , што значи да ће пасти.. Прави лого мора на репу авиона да има главу Белог орла са круном Немањића.

Amanda Lir

01.08.2013. 17:37

Uspeh zavidnog nivoa.ulozeno dosta truda i eto nama investitora,posla i sanse da se zaposli ova armija nezaposlenih ljudi.Samo tako nastavite.

Amanda Lir

01.08.2013. 17:40

Nema mesta zluradim komentarima,jer sve sto se unazad radilo bilo je pogubno za Srbiju.Vasa zuto obojena partija nije napravila nijedan posao ovakvog nivoa.Bolje cestitajte ljudima na ostvarenom uspehu.Necemo valjda da ocajavamo,moramo da nastavimo da se borimo izadjemo iz ove krize.

mix

01.08.2013. 17:56

Ovo je dobra investicija, dobro resenje za Srbiju da se vise ne osiromasuje sa pokrivanjem ogromnih gubitaka na avioprevozniku! Bravo. Medjutim, da bih posebno pohvalio Vicepremijera, sacekacu dok vidim da je potpisan i otpocet rad na realizaciji investicija u poljoprivredi sa Arapima a posebno na mega investiciji u informatickim tehnologijama.

gilgamesh

01.08.2013. 18:01

bilo je krajnje vreme da se investira u avio-prevoz . imamo mocnog partnera i sansu da se modernizujemo.

Jukon

01.08.2013. 18:12

Vučić je rekao: "Srbija je na pisti za poletanje.", a ja bih rekao: Srbija je uzletela. Ovo su stvari koje Srbiju na najbolji mogući način izbacuju u etar. Veliki dan za Srbiju. Sada istim pravcem do najvećih visina.

Novo ime, nova sudbina

01.08.2013. 18:24

E bas je bilo vreme da modernizujemo avio saobracaj i da ga preksrstimo kako nas ne bi vise terao maler proslosti. :-)

prolaznica

01.08.2013. 18:27

Sta je zivot i sudbina,opet nista bez Arapa,ocigledno je da samo sa njima mozemo naprijed.

Tranmer

01.08.2013. 20:04

@prolaznica - Pa oni imaju konkretne rezultate.. zna se gde su bili 60-ih godina a gde su sada.

A konkurentnost?

01.08.2013. 18:31

Mozda cemo sad i mi kao drzava da uzletimo malo. Ovo je bas dobar poslovni potez. Samo ce mozda biti problem konkurentnost i visoke cene bivseg ,,Jat-a,, . Valjda cene biti sulude cene kosto je do stada bilo.

Bas,bas

01.08.2013. 18:34

Znaci uz sve varacnej dogova, ulaganja u modrenizaciju, nove avione, mi smo idalje vecinski vlasnici. To je bas, bas dobra vest za nas!

Iskusan menadzment

01.08.2013. 18:38

Odlicno je sto su za direktora i glavnog menadzera stavili vrlo uspesnohg coveka iz tog posla, i sto je to jos nas covek, je bas zanimljivo.

Malo po malo

01.08.2013. 18:41

Dobro je da nismo prodali i avio kompaniju vec smo usli u fer partnerski odnos. Puj, puj nek nam Air Serbia bude zlatna koka kao Telekom Srbija. Teba nam par mocnih i uspesnih kompanija u nasem vlasnistvu da bismo drzali glavu iznad vode zbog silnih dugova od kredita koje imamo narednih 50 godina da odplacujemo. Jos da smo lideri u poljoprivrednoj proizvodnji u regionu – izvukli bismo se.

nada

01.08.2013. 20:33

@Malo po malo - Bravo gospodine Vučiću ,boljeg partnera od Emirata niste mogli naći. Zajedno sa Vama Srbija se vinula u visine.Srećan let...

Nisam mu verovala nista

01.08.2013. 18:44

Ovo bas budi nadu u bolje sutra. Cak i ako nisam verovala ovom Vucicu nista pre, sa tim njegovim pricama i ugovorima. Ovo je sad stvarno! Bas je dobro.

Tranmer

01.08.2013. 20:02

@Nisam mu verovala nista - jedno po jedno. Mislim da svako obećanje ima neki svoj put,svoje vreme kada može da se ostvari.

mitrovic d ilija

01.08.2013. 18:46

tu lepo piše Aie SERBIJA. Sposobnost da se saradjuje je jedno a neznanje nešto drugo. u tekstu spomenuta kompanija AEROPUT bila je prava kompanija, uništena od nemaca a zatim od režima 1948.zabranom akcionarskih društava. bio je to domaći, domaćinski kapital uglednih srpskih i jugoslovenskih domaćina, ovaj surogat koliko god da ga hvalimo je promašaj za budžet srbije.

dugonogi

01.08.2013. 18:46

Ko ima malo pameti i realno razmislja, priznace da je Vlada dala sve od sebe i dalje daje sve od sebe da ekonomija krene kako treba.

Lideri opet

01.08.2013. 18:49

Jao, bas bi bilo dobro da postenemo lider u regionu kao sto smo nekad bili! To bi nas bas izvuklo iz mraka i depresije. Da smo u necmu lideru u regionu ada to nisu tuzne stvari.

Gordi_Goran

01.08.2013. 18:51

Air Serbia bas lepo zvuci, avio saobracaj nam postaje vidljiv u drugim zemljama. Reklama je i za nasu zemlju kad se pojave lepi novi avioni na aerodromima sirom sveta sa natpisom Air Serbia! Konacno postajemo prava zemlja, a ne da se sa svojim kompanijama skrivamo iza ( zastance nejasnog ) i ne prepoznatljivog naziva.

Tranmer

01.08.2013. 19:58

@Tosa - Možeš o svemu da pišeš ali da su stranci naseli na gubitak to nema šanse.

Jabre

01.08.2013. 20:35

@Tosa - Jeste oni su glupi niko ih do sada nije pokušao prevariti pa će ih genije Dinkić toprv.

Dugonogi

01.08.2013. 19:02

Dolaskom Vucica na vlast i ulaska u Vladu na mesto vicepremijera. Srbija je dobila mnogo, a najbitnije je to sto smo podigli ugled u svetu i konacno nam i investitori pristizu sa svih strana.

Dalmatinac

01.08.2013. 19:04

Coveka kao sto je Vucic retko koja drzava ima. Veoma kvalitetan covek, zna posao i sto je najbitnije hoce i zna da pokrene Srbiju.

Neverovatno

01.08.2013. 19:11

Stvarno je lepo cuti da nam neko zeli dobro i da zeli da nas vidi kao bogatu, uspesnu i naprednu zemlju. A ne kao zemlju na kolenima. Skoro pa je neverovatno. Cime li smo to zasluzili? Bas im hvala sto nas ne mrze.

bager

01.08.2013. 21:16

@Neverovatno - Naopako ,,koje dobro nam zeli Islam ??? Pitaj se zasto sami ne ubiru te silne prihode nego kao nama cine uslugu,,pitaj se isto sta je sve placeno i uradjeno ispod stola sto se krije od javnosti ,,ko je stvarni vlasnik na papiru te nove kompanije ,,garant su ministri uvalili sebe ili svoje ,,nema veze sve ce to narod pozlatiti,,,cilj je ulazak islama na mala vrata srbije,,za par godina u mnoga mesta moracete zidati dzamije,,

To je jako vazno

01.08.2013. 19:15

Samo da uspe da se nova kompanija otrese loseg imidza Jat-a za koji sam cula da niko nije hteo da putuje njime. Sreca pa sad nas vise prepoznati da je ta kompanja. Mozda uspemo da se pozicioniram ona trzistu i izborimo se za naklonost i stranih putnika. Da bismo imali i posle posla.

ретрорефлексија

01.08.2013. 19:35

Вести су за велику похвалу,фирме у Србији треба да се отварају,а не гасе! Оваква политика нас води ка бољем и зато само тако наставите.

mmmmm

01.08.2013. 21:43

@ретрорефлексија - lepo rečeno.Treba dati šansu ljudima koji znaju da rade

Sacha

01.08.2013. 19:39

Cestitke. Nece biti lako, avio transport u Evropi je u krizi. Jedino avio kompanije iz zemalja koje imaju privredni rast prosperiraju. Nadam se da ce tako biti i u Srbiji. Drzimo palceve :)

bager

01.08.2013. 21:12

@Sacha - A Srbija kao ima privredni rast ???,,Ko ce zaviditi ,Banana drzave !! Air France nece sigurno a ni ostale svetske i evropske kompanije ,,,U odnosu na aerodrom Charle de Gaule, beogradski aerodrom je obican kokosinjac ,u odnosu na druge EU aerodrome je supa ,,kompanije koje imaju na stotine aviona se ne hvale i ako prevezu na stotine miliona putnika a sad ce Srbija kao uspeti ,,da stvarno ima velikog profita ne bi nam drugi pustili taj profit ,,,cilj je iskljucivo politicki

hick cyrillic

02.08.2013. 00:47

@Sacha - cak i da ste u pravu, trebaju nam dobre vijesti i ovo jeste dobra vijest. treba nekad biti i zadovoljan. odavno se nista nije pomaklo i normalno je da se radujemo.

franco

03.08.2013. 13:59

@Sacha - Mora da niste dobro obisli Charles DeGaulle aerodrom kad kazete da je beogradski kokosinjac. Molim vas da ne prodajete maglu onima koji mozda nisu u mogucnosti da putuju i uvere se sami. Srbija mozda nema najveci aerodrom ali ima sasvim pristojan izgled i uslugu da bude medjunarodni aerodrom. Isto tako kod nas mozete da zastitie kofer za 250 dinara- dva evra, dok na evropskim aerodromima kosta 7,9 ili 10 evra, za ameriku i australiju da ne pricam.

abc

01.08.2013. 20:13

Preskocili su detalj da drzava preuzima dug sto znaci prebaci na ledja gradjana ili sa racuna gde su rusi uplatili pomoc ili sa nekog novog kredita.

Jovo Crnogorac

01.08.2013. 20:35

Moramo da vam otkrijemo jednu tajnu za najbolje neuspehe: "Morate u vasoj kompaniji da postavite bar jednog rukovodioca crnogorskog Afrikanera. On ce najbolje znati kako se kompanija pljacka jer je rodjeni pljackas po genima. I sve cukun-dede su mu bili gusari po Mediteranu. Sto je urodjeno, jeste urodjeno - kaze nas narod.

hick cyrillic

01.08.2013. 21:51

@Jovo Crnogorac - Da se razumijemo, moj ijekavski je iz Bosne i Hercegovine ili Republike Srpske, znaci - nisam Crnogorac. Ja komentar Jove Crnogorca nikad ne bih objavio, ne zbog Crnogoraca, nego zbog nas samih i jer je on potpuno na liniji koju zastupa Milo Djukanovic, a to je da se stvori netrpeljivost i Crna Gora okrene na stranu koja ce biti uvijek protiv Srbije. Pametan Srbin ne bi trebalo na te stvari da se prima, bez obzira na regionalne razlike, "cinjenice" itd.

Darak

01.08.2013. 21:53

@Jovo Crnogorac - Ретко где "црногорац" није у власти.

Za Vicica

01.08.2013. 20:54

Ja sam bio protiv Vucica 100% Sad cu da ginem za njega. Joooj koliko stranaka koliko godina izgubljenih smo imali ...nepovratilo se...zato vredi da ginem....osecam nadu... nisu samo avioni u pitanju. DS je razorio drzavu za 10 godina, koliko je Vucic uradio za kratko vreme svaka mu chast. Prvi put se ne bojim lopova i mocnika, samo naroda, jer ako ovo nezna da ceni, more pukni ga sa DS om ili LDP... a ako ceni, Srbiji imaju da zavide za kratko vreme!

127

01.08.2013. 22:39

@Za Vicica - Kubura..sad kad smo se odkacili "pametnih i mudrih" vidi se velika razlika! Ma samo chvrsto i gazi ove koje vuku dole!. Neka sami idu dole. Neka pametuju sa DS om i slicnim "pametnim i mudrim " partijama. Jednom kad Srbija vidi da moze bolje...e nece imati nikakve sanse ovi pametnjakovici koji su srbiju vukli dole! Predugo vremena je trebalo da cujem dobre vesti is Srbije. Samo smo tonuli decenijama. E boga mi boricu se da plivam a ne tonem boricu se da " mudri i pametni" ponovo ne dodju!

Iris

02.08.2013. 08:52

@Za Vicica - da l ti nesto mislis glavom il ti tako rekli da napises kako zalosno zvuci....

Deki

02.08.2013. 09:51

@Za Vicica - "Za Vučića" , koliko ti imaš godina? Jesi čuo da su nekad postojali radikali, oni što su sa Slobom sejali smrt po prostorima bivše Juge i postavljali nove granice Srbije, na konto sudbina svoga naroda? Listaj malo knjige, batali tu tastaturu... Pitaj Vučića, ako mi ne veruješ, samo pazi da ga ne rasplačeš, mnogo je emotivan...

вук

02.08.2013. 11:13

@Za Vicica - A šta si to ti, 'deki-jarane', posejao po prostorima svoje bašte ili možda u saksiji, a? Šta god da je, izgleda da dobro 'udara'... Pravo u 'vugla'. Nastavi da mlatiš po tastaturi, bez bojazni da ćeš nekog rasplakati. Naprotiv, svi ćе se smejati. Grohotom.

Nejt

01.08.2013. 21:10

Zaista je uradjen sjajan posao i treba cestitati svima koji su ucestvovali u ovom projektu.

radoznali

01.08.2013. 21:31

Pa dobro.Ako je u srbiju dosao fijat i ako je sad dosao Etihad,Zar to nije zasluga odlazeceg ministra.AKo jeste a to kaze i Vucic Zasto ga onda menjaju?

Jevgenija

01.08.2013. 22:21

@radoznali - Zato sto nam su nam ekonomija i finansije u ovakvo jadnom stanju.

Darak

01.08.2013. 21:49

Кад видим наслов ОЗАРИ МЕ СУНЦЕ, не ми добро! Ма и НАСА нам завиди...

pogled sa strane

01.08.2013. 21:58

Ne razumem zasto Srpske vodje uporno investiraju (i trose novac poreskih obveznika) tamo gde i vrapci na garni znaju da nema zarade. Jedina drzavna avio kompanija u Evropi koja je profitabilna je Lufthansa, ostale su sve gubitasi ili u najboljem slucaju pozitivne nule. Da bi Air Srbija bila profitabilna potrebno je da bude bolja i jevtinija od RyanAir i slicne kompanije. A da li je Air Srbija spremna da vozi putnike od Beograda do Londona za 40 Eura?

Dragan

01.08.2013. 23:26

@pogled sa strane - Ne postoji ni jedna low cost avio kompanija koja leti od Londona do Beograda. Wiz Air leti iz Beograda za Luton koji je oko 60 km udaljen od Londona (otprilike kao Lajkovac ili Ruma od Beograda).

Гага

01.08.2013. 23:45

@pogled sa strane - @Поглед на страну, Ер Србија никад неће да превози путнике до Лондона за 40 еврића, зато што није лоу кост компанија, као што је РианЕр или нека слична лоу кост авио компанија.

Iris

02.08.2013. 08:52

@blic67 - ima li neki komentar normalan?!?!?!?!?!?!!?!?!?ovi providni hvalospevi, tako zalosno zvuce,jeftino...samo jos zastavice im fale da pocnu da masu uz pesmicu Vucicu kakve budalastine serviraju i sve to narod prima i verujeeeeepa gde to ima jos?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?

Cast za nas

01.08.2013. 22:12

Boze, kakva dobra vest za ovako malu zemlju, sa ovakvim imidzom u svetu, ni na vecem glubusu ne mozes da nas nadjes. Bas je pozitiva. Da budemo realni ovo je ogromna stvar za nasu zemljicu. Veliko postovanje su nam ukazali ovi stranci od kojih bi se nikad ne bi nadali.

127

01.08.2013. 22:50

Ovaj Vucic ako ovako nastavi bice jak ko Tito...odavno se nije neko sposoban rodio u Srbiji. Tito ali u pozitivnom smislu, gde nas svet ceni a i mi cenimo i postujemo druge. Ali da ne stajem na zulj novonastalim kapitalistima i siromasnim obozavaocima kapitalizma da kazem da je to prvi politicar, koji gazi one koje vuku zemlju na dole i ne osvrce se i ide sa onim koji pomazu Srbiji. Do sada je bilo obrnuto! Dobro je kad kojoti zavijaju a ne mogu mu nista. Al opameticemo se mi necemo biti ovce !

Iris

02.08.2013. 08:54

@127 - e evo ga "pametno poredjenje" kao sto rekoh sad i zastavice i pesmica ajmo mase.... gde vi zivite ?!?!?!?!

Propaganda je gadna stvar

01.08.2013. 23:13

Nadam se da cu nekim od tih aviona jednom zauvek da pobegnem iz "uspesne Srbije kojoj svi zavide"

Sasa

01.08.2013. 23:22

Samo ako se uspostavi redovna linija za SAD/Kanadu ce ovo postati ozbiljna i profitabilna firma. Bukvalno ce sve putnike iz Rumunije, Bugraske, Madjarske, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Albanije, Hrvatske i Srbije oduzeti Lufthansi, KLM-u, Air France-u i BA-u. Posto nas ima puno na americkom tlu, tvrdim da ce letovim barem 2 puta nedeljno biti krcati. Licno znam da bi cak platio i vise da se ne maltretiram po jos jednom aerodromu u Evropi. Vreme i zivci mi vrede vise od novca.

verbatim

01.08.2013. 23:54

Svaka cast na ovom sporazumu. Ako se ovo sve obistini to ce biti sjajno. Zahvaljujuci Vucicu kojeg su mnogi prozivali konacno cemo oziveti nas avionski prevoz koji je nekada bio dika i ponos ovog naroda!

stilo

02.08.2013. 00:01

Nadam se da ce nam stvarno zavideti! Jer ako se ovo sve ostvari ima jos uvek nade za ovu zemlju. Jer ovo je jedna od najvecih investicija u nasu zemlju na duze staze! U svetu se po avionima i vojsci vidi snaga jedne zemlje!

mike kos

02.08.2013. 01:29

@mike kos - Pa sta mi letimo ....trista komentara... mi placamo tijinu privatnu cnn,,,,, Zivela Srpska Mladost koja osvoji tron Europe......Ziveo vodja I njegovi placeni komentatori.....

Ilarija

02.08.2013. 12:06

@mike kos - bas tako uvek nesto serviraju uz novu bedu sad avione pa ekonomski bum pre toga datum strava i uzas i svi srecni ovde komentarisu a da l se malo okrenu svojoj realnosti koja je sve veci cemer?!?!?!!?

sedan

02.08.2013. 00:13

Sada mogu da nam zavide svi! A i Vucicu! jer ste ga podcenili mnogo! Svaki dan vas uverava u suprotno! Samo tako Vucicu! Najbolji idu napred!

Ekonomska politika

02.08.2013. 00:14

Nepratim politiku,ponekad ekonomiju,ali nikad nije tako nesto zainteresovalo u zivotu kao sve sto rade arapi,toliko me je zainteresovalo,samo oni..ni Europa(stara dama na infuziji),Rusi(stariji strog brat),ni Kinezi(Pcele i mravi-ujedno,veliki radnici i neimari) ma niko drugi samo me Arapi interesuju i zato im klicem:"Svi Arapi zivi bili i dobili sina,Arapine brate mili samo daj benzina"..

ageofempires

02.08.2013. 00:24

Imamo potencijala da nam zavidi ceo balkan. I da budemo lideri na balkanu! I to moramo iskoristiti, dosta su nas upropascavali zadnjih 12 godina. Vreme je za da se ide napred! Jer najbolji idu napred!

komentarac

02.08.2013. 01:09

pravi potez hoceli se u gradski saobracaj voziti ovi ili medju gradski super je ovo nemam rijeci

Rigoleto

02.08.2013. 01:25

Konacno su veliki investitori poceli da dolaze i kod nas. Ne sumnjam da ce ova saradnja dosta uticati na nas ekonomski prosperitet.

Zaplanjac

02.08.2013. 07:13

@Rigoleto - Kako da ne. Ovo su baš pametni i domaćinski potezi. Nešto što je bilo naše, što su generacije sposobnih i mudrih ljudi stvarale, prodadoše deca nesposobna. Fuj, muka mi je od ovih raskućnika.

Radnik

02.08.2013. 06:01

sta bi bilo da smo jaki kao Nemci....hahahahahahhahaha.al ga i mi preterujemo,pozajmio sam danas za jedan rucak,plata mi je samo 30 000,a radim 12 sati

iz glave

02.08.2013. 07:47

arapi su eng marionete i ova medijska bajka je anestetik za KiM i poklanjanje imovine strancima...

Alek

02.08.2013. 07:48

Kako ovaj covek G Vucic radi i doprinosi nasoj zemlji razmisljam da ga okacim na zid ko nasi matori ranije Tita.

pobogu ljudi, zlo i naopako

02.08.2013. 08:24

Ovo treba ozbiljno shvatiti, ovaj je pukao. Zavist nije ljudska osobin, sa kojom se normalni upravljaju.

Sane ZR

02.08.2013. 08:36

Zvanični poodatak iz Nacionalne službe za zapošljavanje(expoziture Zrenjanin )da je u srednjem Banatu nezaposleno 18388, samo u periodu od 01.10-30.06.2013 je ostalo bez posla u gradu oko 1000 ljudi ( NIS i Jugoremedija), pa na osnovu ovih podataka lično Vam baš ne zavidim na prizemljenju i poletanju !?!

sveti stefan

02.08.2013. 14:38

@Sane ZR - a koliko je ljudi iz okoline Zrenjanina pobeglo iz poljoprivrede u grad..?

Toske

02.08.2013. 08:52

Da ne bude posle pet godina na koliko je potpisan ugovor BŽANIJA iz Srbije. Tako je bila euforija sa železarom Smederevo pa ameri pobegoše.

in medias res

02.08.2013. 08:55

bilo je krajnje vreme da se investira u avio-prevoz . imamo mocnog partnera i sansu da se modernizujemo.

XPBOJE

02.08.2013. 11:18

@in medias res - Etihad preuzima upravljanje nakon 1. avgusta. Prema tome nemate novog partnera, nego novog gazdu. Sitnica koja mnogo toga mijenja.

Пећински човек

02.08.2013. 09:02

Ех, још само да је ово српска компанија, ала би се поносили. Чуј ових ђинђувица, како се радују што се отвара арапска компанија у Србији. Мала, слатка, одана Вучићева дечица. Сви у ред и сваки по динар, сваки дан да се случајно арапи не предомисле. Све се плаћа.

oneway

02.08.2013. 10:08

@Пећински човек - vrati se u pecinu........ne razumes nista i nikada neces

Srbija vecinski vlasnik

02.08.2013. 10:57

@Пећински човек - Tvoj komentar odgovara inteligenciji tvog nadimka...

Nebojsa

02.08.2013. 09:03

Lider u regionu?! Nemojte me zasmejavati tom otrcanom frazom. Lideri smo jedino po siromastvu, negativnoj stopi privrednog rasta, korupciji i kriminalu.

Čedomir Činić

02.08.2013. 09:15

Znanje nikada nije bilo vaznije nego u danasnjoj globalizaciji. Strucnost i inovacije se pohvaljuju, naime pohvaljuje se znanje.

vladislav76

02.08.2013. 09:51

Lepo je videti da je neki politicar ili stranka u ovoj nasoj "lepoj"drzavi ispunio obecanje!Istinu govoreci ma ko da je na vlasti treba da ispunjava svoja obecanja jer ovkvi potezi dovodjenja inevestitora je drzavni interes!Samo ovako nastaviti u reformama i u to u brzem tempu ako bi moglo)..Ali sam hteo nesto reci!- ne razumem ovaj nas narod!!! gledam komentare i u vek ima nekih dzangrizavih ljudi sarkasticnih kojima nista ne odgovara?!!pa gde Vi zivite u Srbiji? radujte se boljitku!!!!!!

ДУШАН ВУКОВИЋ

02.08.2013. 10:07

Још ништа није урађено а: ”ВЕЋ НАМ СВИ ЗАВИДЕ”! Ја мислим да ће се СВИ радовати неписменом графичком решењу српског грба на репу авиона!

AleksandarK

02.08.2013. 10:21

svaka cast Vucicu, drago mi je da ce JAT progledati i dobiti novo rukovodstvo koje ce firmu dovesti za 2 god u plus!!

Pavlica

02.08.2013. 10:27

I pre je bilo lopova, al` ovo svet digod nije video! Sve, sve u Begeču do koske su ojadili. Ni jednog domaćina, ni jednog gazde nema u8 selu. Svi, svi, su izanđali, u ritama i ronđama! Niko ne divani niskim. Deco nije dobro, niš ne valja! Močuge u ruke i napred! Ove bitange morate pomlatiti! Pavlica Begeč.

Mali bata prica o seksu

02.08.2013. 10:28

Taj koji se krije iza Vucica sve lepo objasnjava, i uklapase u da njegovi naslednici nisu njegovi vec je druge placao da urade posao. Svima nama objasnjava ko zadovoljava njegove politicke obaveze.

feldmarsal

02.08.2013. 10:51

Sve je ovo odlicno. Drago mi je da otvaramo srpsku avio kompaniju, a ne da letimo pod imenom drzave koja 10 vise ne postoji. Ne znam zasto neko nije dosao na ideju da novoj avio kompaniji da ime koje je imala srpska avio kompanija iz 1927. godine - Aeroput. Bili bi prepoznatljivi, originalni, a i sacuvali bismo tradiciju.

dragan

02.08.2013. 11:36

Sta ce se desiti ako se nakon 24 meseca pokaze da nova kompanija nije profitabilna? Ponovo postaje drzavno vlasnistvo kao smederevska zeljezara?

vladislav76

02.08.2013. 12:19

@dragan - pa ako neka postane onda drzavno vlasnistvo opet?! pa to se u svetu zove poslovna politika...ali ima izreka"da kera nije sr..la 'uvatila bi zeca" tako da treba sve probati ,raditi na investicijama pokusavati-pa kako bude! poslednjih par godina se nista nije dogadjalo,pa su svi tada kritikovali-sada se nesto dogadja pa opet se kritikuje??! kada je ovom narodu potaman??ljudi osvestimo se!

alibaskia@yahoo.com

02.08.2013. 11:45

Jeftine Air Serbia karte za sve Islamske zemlje za žene od 12 do 25 godina! Jeftinije čak za 80% !! alibaskia@yahoo.com

Srbin100%

02.08.2013. 12:26

@alibaskia@yahoo.com - Mislim da komentari koji se zasnivaju na religijskim i etnickom motivima treba izbeci jer je ovim potezom spasen veliki broj radnih mesta i takodje oslobodjena su sredstva u budzetu koja su svake godine davana jat-u za nastavak funkcionisanja

Paja

02.08.2013. 13:51

@alibaskia@yahoo.com - Sta se desava sa dugom JAT-a, ko ce to da plati????Zato je i osnovana nova kompanija, a prikazuju nam neki kao uspeh.Vlasti se menjaju al politika ista, sve same lazi i farsa!!

YoYo

02.08.2013. 11:49

to sto srpskoj floti -svi zavide-, nas ne dotice. mi postojimo u drugom univerzumu. tu se radi, malo zaradjuje i ova zemlja na ledjima nosi.

ima sve! a nesto mu fali?

02.08.2013. 11:53

Osoba koja je okupirala poziciju koja treba da pravi vrednosti, on kupuje. Sa tom osobom nesto nije uredu.

Abrahim

02.08.2013. 12:37

@Mina - Još kad bismo svi prešli na muslimansku veroispovjest, gdje bi nam bio kraj!!!

Milivoje vatrogasac

02.08.2013. 14:05

@Mina - Abrahime, to smo trebali napraviti pred kosovsku bitku. Danas bi istorija citavog sveta bila skroz drugacija...

Muharem

02.08.2013. 18:41

@Mina - Dragi Ibrahime, da smo presli u muslimansku veroispovest i vozili avione, kraj bi nam najverovatnije bio u Njujorku ili Vasingtonu. 11. septembra...

Srbin100%

02.08.2013. 12:24

U vremenu kada se renomirane avio kompanije gase mi smo uspeli da nadjemo strateskog partnera u vidu jedne od najuspenijih svetskih avio-kompanija,ovo je svakako veliki plus za nase politicare koji su omogucili da se ovo ostvari

iz glave

02.08.2013. 12:33

Још једна бајка за подизање посрнулог рејтинга Владе која ће веома брзо када истина избије на видело постати басна. Наравно, са Србима носиоцима главне улоге. НАставили сте истим путем као и претходне Владе, све што урадите је на нашу штету, а остало само причате да радите.

Stevica

02.08.2013. 15:04

@iz glave - Obrazlozi ,dokazi ,pokazi,gde,kako .Komentar ti je intelektualno jak,ovo ti nece biti tsko!

Muftija - Srpski

02.08.2013. 13:24

@pera - Pa jer su nam muslimani braca, zar nismo poklonili i teritoriju muslimanima? Evo sad i JAT.

sandra

02.08.2013. 13:25

Bravo! Sjajan poslovni potez. Pozdravljam novu priliku za avio-industriju u Srbiji. I drago mi je da Beograd i na tom polju postane centar Balkana.

Petar

02.08.2013. 13:34

Zašto naš logo izgleda arapskije od arapskog loga???? užas.... inače, posao zvuči dobro...

Cile

02.08.2013. 15:12

@Petar - Pitanje je i zašto nije bilo konkursa za izradu idejnog rešenja i logoa. Novi direktor ladno izjavljuje da je dizajnerku pronašao preko Interneta!!! Da li je Air Serbia njegova privatna kompanija pa mu se može, ili država još uvek ima onih 51% akcija??? Logo je katastrofa, sa "džamija dizajnom" kao dominantnim. Ako to dizajnerku podseća na cara Dušana, onda nazdravlje!

Aca S

02.08.2013. 16:31

@Petar - Gospodine, da li razumete deo teksta gde se kaže da Eithad upravlja kompanijom najmanje 5 godina? Zato direktor i može da izabere šta želi, ovo ljudi nije grb države niti mora da ima ikakve veze, ovo je kompanija koja logo može da promeni kada god hoće i kako joj se ćefne ako proceni da će tako imati bolju promociju i veću zaradu.

Marko

02.08.2013. 14:22

Logo cene 2 orla grba Nemanjica i slova iz Miroslavljevog jevandjelja. Korisno je znati pre nego sto nesto kazete ili napisete.

PromeniteLogo

02.08.2013. 16:13

@Marko - Koje crno Miroslavljevo jevanđelje, ono je klasična arabeska. Uostalom, ljudi širom planete ne znaju za Miroslavljevo jevađelje ali znaju za arabeske pa kad vide avion Air Serbie sa arabeskama, zaključiće da je Srbija neka islamska zemlja. Zar tu sliku hoćemo da šaljemo u svet? Ne bih rekao

Jedan iz Toronta

02.08.2013. 15:39

Samo napred!Nadam se da ce i Toronto biti uiklljucen u nove destinacije zajedno da Sidnejom i Cikagom.

zoran

02.08.2013. 17:49

citajuci ove komentare, moram zakljuciti da sve ono sto je valajlo, davno je napustilo Srbiju. Pa, ovo je takva grupa gubitnika, na jednom mestu, za neverovati. Ideju nemate o ekonomiji, geopolitici, umetnosti, dizajnu, a lupetate kao prazne serpe.cast retkim izuzecima. Uzas.

Realista

03.08.2013. 00:45

@zoran - A ni takvi kosto si ti nam nisu potrebni ,ako nisi u Srbiji ne moras da nam pametujes a ako jesi...pa stacekas ? Svi samo na tebe cekaju ...put pod noge!

Vladan Draskovic

03.08.2013. 08:19

ja ne znam sta je ovde Srpsko osim tih logova ????? i ko ce leteti sa njima kada wizzair leti za 100eu Geteborg-Beograd dok ovi ubise nam dusu trenutna cena je 350eu ,a naravno osoblje aviona 60+ i dalje aktuelno leteli smo boing 737/300 pa to vise nije ni za dinosauruse kada sam seo u 737/700 kada nisam umro kakva masina i oprema daj molim vas nasi ce cenama uvek biti losi i ne pristupacni konkurenciji jer mnogo bre alavi .

Pravednik

03.08.2013. 15:16

Daj bre redakcijo, radite malo svoj posao. Pa nemozete stavljati da ih nazovem blago ''glupe komentare''. Novosti i Politika su malo ozbiljniji listovi pa napravite malo selekciju!

Stražar

03.08.2013. 18:15

Konačno je rešen problem koji je trajao 15-20 godina izgleda da je morao da čeka Vučića dag a reši.

gargantua

03.08.2013. 18:16

Druga strana medalje:Novih 500 ne zaposlenih,zaduživanje drzave za gubitak JAT.a,posao stoleća nema šta!

rstdalibor

14.08.2013. 14:46

Vidim da pojedini komentarisu navodne "arabeske" na grbu nove kompanije. Ali iz tih komentara se lepo vidi da isti nemaju pojma sta su arabeske i lupetaju bzv. Tako da Vas molim da se prvo edukujete pre slanja komenatara. Naime arabeske sluze za ukrasavanje eksterijera-interijera ali sa time da iste "Ne Smiju" predstavljati nista sto je zivog porekla (ljude,zivotinje) jer je bilo sta od toga u suprotnosti sa islamskom dogmom. A posto ja vidim ovde dvoglavog orla mislim da je sve tu jasno...