PODRŠKA DECI ZAPOSLENIH: Nagrade Serđo Markione i u Srbiji

P.Ž.

četvrtak, 18. 07. 2019. u 16:40

ПОДРШКА ДЕЦИ ЗАПОСЛЕНИХ: Награде Серђо Маркионе и у Србији
Program nagrada i školarina osnovan 1996. godine, sada nazvan "Sergio Marchionne - student achievement awards", svake godine dodeljuje i oko 2.000 priznanja za one koji su dostigli najbolje rezultate na kraju školske godine
U znak sećanja na Serđa Markionea, prerano preminulog prvog čoveka kompanije "Fijat-Krajsler automobili" i velikom autiomobilskog viizionaram kompanija "FCA" preimenovala je svoj program višegodišnje podrške deci zaposlenih za trud i ostvarene rezultate u školi i na fakultetima, a kragujevačka kompanija "FCA Srbija", se pridružila ovom globalnom projektu pa je ove godine nagradila 20 najboljih.


Naime, kompanija FCA Srbija, u sklopu globalnog programa "Serđo Markione - nagrade za dostignuća studentata i učenika", nastavila je značajni kontinuitet i proglasila pobednike u Srbiji, dodelivši vredne novčane nagrade deci zaposlenih koja su u 2018. godini ostvarila uspehe u svojim školama i na fakultetima.

Upravo se nagrade dodeljuju u zemljama gde "Grupacije FCA" i "CNH Industrial" imaju značajno prisustvo, kao što su Brazil, Kina, Indija, Francuska, Belgija, Poljska, Španija, Portugalija, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Agrentina, Kanada, Meksiko i Srbija.Program nagrada i školarina osnovan 1996. godine, sada nazvan "Sergio Marchionne - student achievement awards", svake godine dodeljuje i oko 2.000 priznanja za one koji su dostigli najbolje rezultate na kraju školske godine.

PROČITAJTE JOŠ: NAJVEĆI SRPSKI IZVOZNICI: Železara, Fijat i Tigar

Podrška deci zaposlenih za njihovo školovanje deo je globalne strategije društvene odgovornosti "FCA" grupacije širom sveta. U Srbiji priliku da konkurušu za nagrade, imali su svi svršeni srednjoškolci, diplomci akademskih i master studija, čiji su roditelji u radnom odnosu u kompaniji "FCA Srbija", "FCA Plastik" i "FCA Servis".

Program se u Srbiji srporovodi u kontinuitetu od 2014. godine, i od tada godišnje nagradi na desetine mladih ljudi. Sada je nagrađeno 20 đaka i studenata, dece zaposlenih u različitim sektorima kompanije.

- Reč je o deci koja su svojim trudom i posvećenošću pokazala kako se stiže do uspeha, čemu je i "FCA Srbija" posvećena, a čime direktno doprinosi svojim zaposlenima i njihovim porodicma, kaže se između ostalog u saopštenju iz ove kompanije dostavljenog "Novostima".Pratite nas i putem iOS i android aplikacije