"MOLIM SVE DA IZMIRE SVOJE OBAVEZE" Mali - O predlozima frilensera sledeće godine

E.B.T.

06. 12. 2020. u 12:30

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je da je primio zahteve inicijative "Ne uništavajte frilensere" i istakao da će o njihovim predlozima moći da se razgovara tokom naredne godine, kada se bude pripremao novi set Zakona o porezu na dohodak građana.

МОЛИМ СВЕ ДА ИЗМИРЕ СВОЈЕ ОБАВЕЗЕ Мали - О предлозима фриленсера следеће године

Siniša Mali / Foto Tanjug

Do tada, kako ističe, ne želi kroz medije i putem interneta da polemiše sa bilo kim na temu da li treba platiti porez.

- Poreski zakon se nije menjao godinama i taj zakon je isti za sve - naglasio je Mali. - U svakoj savremenoj uređenoj državi porez treba da se plati. Da li je plaćen ili nije, to nije odgovornost Poreske uprave ili države, već onog pojedinca koji ima obavezu da u trenutku kada je nešto zaradio, da deo tog novca iskoristi i za plaćanje poreza.

Tokom naredne godine, kako kaže, predlozi inicijative "Ne uništavajte frilensere" će se sagledati i o tome će se sa predstavnicima te inicijative razgovarati.

- U ovom trenutku molim sve da svoje obaveze izmire na način koji je definisan zakonom - istakao je Mali.

Prikupljanje peticije u okviru inicijative "Ne uništavajte frilensere" počelo je nekon najave o naplati poreza frilenserima, jer su pojedini "slobodnjaci" tvrdili da će im naplatom poreza biti oduzeto i do 80 odsto prihoda.

Zahteve su predali Vladi Srbije, Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi, a predložili su da država zakonski reguliše status frilensera i da odredi poreski model koji će omogućavati i stimulisati poslovanje tog sektora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili