ULAGANJA U ZAJEČARU: Investicija od 1,5 miliona evra za 60 radnika

V. ĐORĐEVIĆ

17. 08. 2020. u 07:39

DOMAĆA kompanija "Tel-kabl", koja uspešno posluje u Zaječaru već 15 godina, u nedavno definisanoj industrijskoj zoni "Zapad" započela je investiciju vrednu 1,5 miliona evra.

УЛАГАЊА У ЗАЈЕЧАРУ: Инвестиција од 1,5 милиона евра за 60 радника

Foto: V. Đ.

U planu je da, pored 35 radnika koji već ovde rade, naredne godine u novoj fabrici bude zaposleno još njih 60.

Do sada je "Tel-kabl" radio u iznajmljenom prostoru, a prema rečima vlasnika kompanije Dejana Jankovića, novi pogon na Zvedanskom putu prostiraće se na površini od oko 5.000 kvadrata.

- Planiramo širenje proizvodnje i upošljavanje još radnika - kaže Janković. - Naša firma se bavi proizvodnjom energetskih i signalnih kablova.

Uz zadovoljstvo što ovakav pogon niče u Zaječaru, gradonačelnik Boško Ničić je iskoristio priliku da potvrdi da će irska kompanija "Aptiv", jedan od svetskih lidera u proizvodnji električnih instalacija za putnička vozila, ovde otvoriti fabriku, gde će posao dobiti 2.100 radnika.

- Moram da kažem "nevernim Tomama", da kompanija "Aptiv" sa sedištem u Dablinu, koja u svojim pogonima širom sveta upošljava skoro 150.000 radnika, apsolutno nije odustala od velike investicije u Zaječaru - precizirao je Ničić. - Dobili smo potvrdu da irska kompanija, jedna od najvećih na svetu u toj branši, nije odustala od izgradnje fabrike u Zaječaru, već da je sve pomereno zbog celokupne ekonomske situacije u svetu izazvane pandemijom, koja je zadesila i automobilsku industriju.

Podsetimo, Vlada Srbije i kompanija "Aptiv" pred kraj prošle godine potpisali su memorandum o razumevanju koji podrazumeva otvaranje fabrike te kompanije u Zaječaru, kao "grinfild" investicije, jer se gradi od temelja do vrha. Nivo investicije iznosi 20 miliona evra.

Tako bi, nakon Leskovca i Novog Sada, gde već ima fabrike, kompanija "Aptiv" otvorila i treći proizvodni pogon u Srbiji.

Dejan Janković i Boško Ničić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)