REFORMA JAVNE UPRAVE NASTAVLJENA I U VREME PANDEMIJE: Ćate se usavršavaju i preko onlajn obuka

J.Ž.S.

27. 04. 2021. u 13:59

PANDEMIJA nije zaustavila stručno usavršavanje službenika jer se Nacionalna akademija za javnu upravu (NAJU), centralna institucija za profesionalni razvoj zaposlenih u javnoj upravi, uspešno prilagodila organizaciji obuka u onlajn formatu.

РЕФОРМА ЈАВНЕ УПРАВЕ НАСТАВЉЕНА И У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ: Ћате се усавршавају и преко онлајн обука

Foto: V. Danilov

Tokom 2020. godine, uprkos pandemiji i izmenjenim uslovima rada, kroz razne vrste stručnog usavršavanja prošlo je više od 12.500 hiljada službenika, što je skoro duplo više nego u 2019. godini, kada su obuke održavane isključivo u klasičnom formatu.

Tokom "pandemijske" 2020. godine NAJU je, zajedno sa brojnim partnerima, organizovala 269 obuka za više od 12.500 službenika, od toga je skoro dve trećine obuka bilo u onlajn formatu. Najveće interesovanje zaposlenih bilo je iz sfere elektronske uprave i digitalizacije, zatim iz komunikacije i odnosa s javnošću kao i za obuke iz oblasti ličnog razvoja i veština. Tu slede i kursevi iz upravljanja zakonodavnim procesima i upravnim aktima, zatim upravljanje međunarodnom razvojnom pomoći i fondovima EU kao i upravljanje ljudskim resursima.

- Da bi se uspešno nastavila reforma javne uprave i trajno se promenilo ponašanje zaposlenih, treba da motivišemo službenike da se profesionalno razvijaju i da im to i omogućavamo, pružajući im programe obuka koje će biti dostupne na jedan klik na računaru ili kroz aplikacije na mobilnim telefonima - rekao je Dejan Miletić, v.d. direktora NAJU.

Savet Evrope je od 2016.godine, zajedno sa partnerima u Srbiji - Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština - posvećen procesu modernizacije i profesionalizacije javne uprave u Srbiji.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a