LONČAR SA PREDSTAVNICIMA STUDENTSKIH ORGANIZACIJA: "Mladi razumeju značaj vakcinisanja, 2/3 studenata za vakcinaciju"

Novosti onlajn

17. 04. 2021. u 17:10

MINISTAR zdravlja u Vladi republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa predstavnicima više od deset studentskih organizacija iz cele zemlje.

ЛОНЧАР СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СТУДЕНТСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА: Млади разумеју значај вакцинисања, 2/3 студената за вакцинацију

Foto: Novosti

Tokom razgovora sa studentima, ministar Lončar je, zajedno sa dr Srđom Jankovićem, imunologom iz UDK Tiršova i Pavlom Zelićem iz Agencije za lekove, istakao značaj imunizacije mladih ljudi u zemlji, i podvukao da je iz dana u dan sve veći obuhvat vakcinisanja među studentima.

- Raduje nas što se broj vakcinisanih među studentskom populacijom i u domovima povećava svakodnevno, i što se povećava broj studenata koji žele da prime vakcinu.

Oko dve trećine studenata je izrazilo želju da primi vakcinu, a sa ostalima, sa onima koji se kolebaju, koji imaju nedoumice, želimo da razgovaramo, da im pružimo stručne, naučno utemeljene odgovore i dokaze, o svim pitanjima - rekao je ministar.

Predstavnik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Đurić istakao je značaj razgovora sa ministrom i predstavnicima zdravstvenih ustanova, jer se time najlakše mogu otkloniti sve eventualne nedoumice studenata oko vakcinacije. Naglasio je i da se studenti trenutno mogu vakcinisati na Studentskoj poliklinici, u studentskim domovima na Karaburmi i u Studentskom gradu, ili prijavom na portalu e-uprave. Pojedini studenti su vakcinisani i u mestima iz kojih dolaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost