ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Doneta odluka o novim merama

Novosti online

05. 03. 2021. u 15:01

ZAVRŠENA je sednica Kriznog štaba na kojoj se odlučivalo o pooštravanju epidemioloških mera za borbu protiv virusa korona.

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Донета одлука о новим мерама

Foto: Printskrin

Na pitanje da li povećanje broja zaraženih može da ugrozi proces vakcinacije doktor Kon je rekao da je i dalje najvažnija mera za borbu protiv korone upravo vakcinacija.

- Nema razloga da se bilo šta zaustavi, vakcinacija će se nastaviti svojim tokom.

Doktor Kon je pozvao sve građane da se vakcinišu jer samo barijera imuniteta može da zaustavi koronu.

- Na skijalištima i planinama neće raditi prodavnice i kafići. Što se tiče ostalog dela Srbije, u Subotu će sve raditi do 12 časova, anakon toga do ponedeljka u 6 ujutru će raditi pumpe, prehrambene prodavnice. Sledeći sastanak Kriznog štaba biće u utorak.

Medicinski deo Kriznog štaba bio je u prethodnih nekoliko dana saglasan da su Srbiji neophodne stroge mere, čak i potpuno zaključavanje, kako bi se sprečilo širenje britanskog soja virusa.

Kako su "Novosti" saznale, lekari danas izlaze pred ostatak Kriznog štaba, od kojeg traže isto što i u ponedeljak - da se na minimum sedam dana uvede "lokdaun" i zatvori sve izuzev marketa, apoteka i benzinskih pumpi. Stav, međutim, nije promenila većina članova iz nemedicinskog dela štaba, koji se protive zatvaranju, pa u situaciji suprotstavljenih mišljenja kompromis traži premijerka i predsednica štaba Ana Brnabić.

Broj zaraženih na dnevnom nivou je oko 4.000 prethodnih dana, što nikako ne obećava, pa se očekuje da se mere pooštre.

Zamenik gradonačelnik Goran Vesić ponovio je danas da Beograd neće glasati za odluku o potpunom zatvaranju.

- Ukoliko bi bila doneta odluka o potpunom zatvaranju ili skraćivanju radnog vremena, ona bi bila pogrešna, jer neće doprineti normalizaciji života i to ću reći na sastanku Kriznog štaba. Beograd neće glasati za tu odluku, koju je praktično nemoguće sprovesti - rekao je Vesić gostujući na kanalu Vesti.

Za prethodni vikend, važile su mere koje su podrazumevale da ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 14 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti