MINISTAR VULIN: Vežba Sadejstvo 2020 pokazala da VS sjajno funkcioniše

Tanjug

11. 10. 2020. u 20:48

МИНИСТАР ВУЛИН: Вежба Садејство 2020 показала да ВС сјајно функционише

Foto: Ministarstvo odbrane

VOJNA vežba "Sadejstvo 2020", održana na Pešteru, pokazala je da Vojska Srbije sjajno funkcioniše i da svi vidovi vojske mogu da deluju zajedno, ocenio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da su, kada su Srbija i njena vojska snažne, Srbi sigurni gde god da žive i da je tada mir siguran i dugotrajan.

Gostujući na RTS-u, Vulin je rekao da je Srbija dobila izuzetne oficire i podoficire, sjajne posade obučene tako da sve vojske na Balkanu mogu da nam zavide.

"Iza toga stoji odlična priprema, vojska se ne pravi za jedan dan. Da biste napravili vojsku morate imati državu. Kakva vojska, takva i država", rekao je Vulin.

Naveo je da je gotovo sve što se videlo i što je modernizovano, proizvod Srbije.

"Osim helikoptera, više-manje sve ostalo smo mi radili, čak i složeni borbeni sistem kao što je NORA", rekao je Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane

Istakao je da je na vojnoj vežbi na Pešteru pokazano da svi vidovi mogu da deluju zajedno.

"Pokazali smo da vojska sjajno funkcioniše kao takva, da naše državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem veruje svojoj vojci, da je uložilo ogroman novac i da se taj novac isplatio", istakao je Vulin.

Naveo je da je ta vežba bila sadejstvo ne samo vojske, već države i dodao da nikada nismo imali takvo jedinstvo od državnog rukovodstva na čelu sa Vučićem, preko ministra odbrane, načelnika Generalštaba do najmlađeg vojnika u Vojci Srbije.

Istakao je da su pripadnici Vojske Srbije vrhunski obučeni i da su pokazali nešto što malo velikih armija može da pokaže.

Foto mod.gov.rs

Naveo je da su vežbu posmatrali vojni izaslanici koji nisu propustili "ni jedan jedini delić" da snime i da su imali o čemu da izveste svoje centrale.

"Mogli su da vide vojsku koja je u stanju da sačuva mir. Naša poruka je da smo spremni i sposobni. Istorija nas uči da kada je Srbija snažna, kada je vojska snažna, onda su Srbi sigurni gde god da žive i mir je siguran i dugotrajan", dodao je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Miki Zg

11.10.2020. 21:43

Ne će mo hvalospjeve ,ali VS se pokazala u punom svjetlu modernizacije ,organizacije .Vojna vježba s bojevnom municijom je vrhunac stanja današnje vojske Srbije !Živjel sRBIJA !

SumadinaC

12.10.2020. 02:46

Без обзира на опозициону ПРОПАГАНДУ и оне изван границе....Воjска СРБИJЕ НИКАД JАЧА