OVO NISTE PRIMETILI NA VEŽBI VOJSKE SRBIJE: Lazanski otkrio detalj koji je mnogima promakao (VIDEO)

Novosti online

11. 10. 2020. u 10:39

MIROSLAV Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji, rekao je za Pink da je tokom proteklih osam godina vidljiv porast vojne sposobnosti Vojske Srbije i da je vojna vežba ''Sadejstvo 2020'' dokaz za to.

ОВО НИСТЕ ПРИМЕТИЛИ НА ВЕЖБИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Лазански открио детаљ који је многима промакао (ВИДЕО)

Foto: Pink TV Printskrin

- Zaista je mnogo urađeno kako u segmentu razvoja ratnog vazduhoplovstva i protiv vazdušne odbrane u Srbiji. Videli smo smo da je bilo osam Migova 29 od 10 koliko ih imamo, a uskoro treba da dođe još četiri nova - naveo je Lazanski.

- Vrlo je važno što smo sačuvali avijaciju kao vid odbrane. 2009. i 2010. godine ona je praktično bila ugašena, dok su tadašnje političke strukture predlagale da domaće nebo čuva avijacija Bugarske ili Rumunije - kaže Lazanski.

Prema njegovim rečim, Vojska Srbije je osposobila celokupnu vazdušnu flotu.

- Pokazali smo da našim oružanim snagama nije strano vođenje složenih vojnih taktičkih operacija. Dosta noviteta je urađeno i u okviru kopnenih snaga naše vojske - naglasio je Lazanski.

Lazanski je rekao da je srpska vojska prvi put ispalila ruske rakete Ataka.

(Pink.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!