APEL ZORICE IZ ŠAPCA PROBUDIO SRBE: Za ručak nemamo hleba, ali usamljenost pogađa više od korone (FOTO)

A.D.

26. 07. 2020. u 12:10

U IZOLACIJI smo, cela porodica zbog kovid 19... Zalihe lekova svedene na minimum. Konkretno, za ručak nemamo hleba za danas. Radi se o šestočlanoj porodici. Niko ne zove niti donosi pomoć.“

АПЕЛ ЗОРИЦЕ ИЗ ШАПЦА ПРОБУДИО СРБЕ:  За ручак немамо хлеба, али усамљеност погађа више од короне (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Ovaj apel je preko društvene mreže Fejsbuk uputila Zorica Zlatarić koja se vratila u rodno selo Pocerski Metković, kod svojih Jekića i bolesni su joj brat i snaha. Ima dvojicu bratanaca i ostarelu majku i kako navodi, svi su u teškom i sumornom raspoloženju.

- Svima nama je naređeno da ne smemo da mrdnemo iz kuće. Proveravaju telefonom, dolaze da se uvere da li poštujemo izolaciju, ali niko nije pitao da li nam je nešto potrebno, što me je najviše razočaralo. Nije problem u novcu. Moja porodica ima kapaciteta da prehrani celo selo i četiri puna zamrzivača, ali taj momenat usamljenosti me je strahovito pogodio – kaže Zorica.

Komšije nisu blizu u ovom pocerskom selu, na oko 14 kilometara od Šapca. Apoteke nema, radi samo jedna prodavnica, nije lako ni hleb nabaviti svakodnevno. A obolelima je potreno voće, vitamini, hrana koju ne mogu da obezbede u domaćinstvu.

Čim se Zorica ovako obratila javnosti, stigla joj je pomoć od organizacije Crvenog krsta, a javili su se dobri ljudi čak iz Makedonije. Ipak, ona i njeni Jekići i dalje se osećaju usamljeno i izolovano i jedva čekaju da se situacija sa koronom okonča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna