TRAŽE VEĆE UČEŠĆE MLADIH: Sastanak ministra Vanje Udovičića sa predstavnicima KOMS

V.V.C.

22. 11. 2021. u 17:17

DVADESET predstavnika i predstavnica Krovne organizacije mladih Srbije održali su dijalog sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, u Startit centru.

ТРАЖЕ ВЕЋЕ УЧЕШЋЕ МЛАДИХ: Састанак министра Вање Удовичића са представницима КОМС

KOMS

Glavne teme bile su veća podrška aktivizmu kroz izmene Zakona o mladima i prioriteti mladih koji bi se našli u novoj Nacionalnoj strategiji za mlade.

Kako su naveli iz KOMS-a, učesnici i učesnice izdvojili su neke od problema i izneli predloge, među kojima i onaj o uvođenju zanimanja omladinskog radnika u Zakon o mladima. Istaknut je i značaj postojanja delotvornih mehanizama za participaciju mladih u svim apsektima, a predloženo je i obavezno traženja mišljenja mladih za sve buduće strategije ili zakone koji se na njih odnose. Iznet je i predlog o održavanju sastanaka četiri puta godišnje u 10 gradova Srbije.

Ministar se načelno složio i tražio konkretizovane predloge u pisanoj formi. Što se tiče jačanja Saveta za mlade i njihove participacije, konstatovao je da postoji sistemski problem sudaranja sa drugim zakonima, ali će se boriti da ovi predlozi budu prepoznati.

Istaknuta je i potreba za postojanjem prostora za mlade koji bi mogli da se koriste u tačno određene svrhe, uz striktno definisanje ko sme da ih koristi. U kontekstu programskog finansiranja, ministar je najavio da će u januaru biti raspisan novi konkurs za finansiranje programa i projekata u 2022. i pozvao mlade da, ako vide potrebu da se promeni Pravilnik, odmah reaguju.

Udovičić je zamolio prisutne i da iznesu mišljenja kako bi vakcinisanje mladih moglo da se pospeši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...