ZAVRŠNICA NA BOSFORU: Šampion Evrope se okreće domaćim obavezama

M.M.

24. 05. 2022. u 10:23

NEMA sumnje da će Micić i u prvenstvu predstavljati najveću pretnju po protivničke ekipe, Srbin će podršku u pohodu na još jedan trofej imati u Šejn Larkinu, Tiboru Plajsu i Krisu Singltonu...

ЗАВРШНИЦА НА БОСФОРУ: Шампион Европе се окреће домаћим обавезама

Foto: Profimedia

Košarkaši Efesa odbranili su titulu šampiona Evrope, a sada se okreću obavezama u plej-ofu turske Super lige. "Pivari" su započeli četvrtfinalnu seriju sa Karšijakom pre dolaska na Fajnal-for u Beograd, trenutni rezultat je 1:1. Četa Ergina Atamana će pokušati pred svojom publikom uz "žurku" na tribinama da se plasira u polufinale, gde ih čeka Galatasaraj.

Naš Vasilije Micić je pokazao zašto je najbolji igrač Evrope u prethodne dve sezone – u finalu je tokom većeg dela praktično svojeručno držao u igri Efes, a na kraju je odigrao 37 i po minuta, postigao 23 poena (8/15 iz igre, 3/4 slobodna bacanja), a imao je i po 2 skoka i asistencije, uz 4 izgubljene lopte.

Zbog ove partije, ali i herojske trojke u poslednjoj sekundi kojom je u polufinalu protiv Olimpijakosa doneo pobedu svom timu, srpski plejmejker je drugu godinu zaredom proglašen za najkorisnijeg igrača završnog turnira elitnog evropskog takmičenja.

Bila je ovo jedna izuzetno čudna evroligaška sezona, koju su, osim kvalitetne košarke, obeležila i odsustva igrača i osoblja zbog kovida, ali i izbacivanje tri ruske ekipe zbog izbijanja rata u Ukrajini. 

Nema sumnje da će Micić i u domaćem šampionatu predstavljati najveću pretnju po protivničke ekipe, Srbin će podršku u pohodu na još jedan trofej imati u Šejn Larkinu, Tiboru Plajsu i Krisu Singltonu...

NAŠ TIP: I poluvreme UP +75,5 (kvota 1,47)

FOTO: N. Paraušić

ĐORĐEVIĆEV FENER NA KORAK DO FINALA 

Za razliku od Efesa, Fener se već plasirao u polufinale i svoju borbu za finale počinje danas, protivnik je gradski rival Darušafaka. Izabranici Aleksandra Đorđevića do ove faze takmičenja došli su nakon trijumfa nad Bursom od 2:1.

Poslednji meč u seriji bio je prilično uzbudljiv. 

Gosti iz Burse predvođeni trenerom Dušanom Alimpijevićem odlično su odigrali prvu četvrtinu koju su rešili u svoju korist 24:21, ali je Fener uspeo da se stabilizuje i na odmor ode sa četiri poena prednosti – 50:46.

Tim iz Istanbula je u drugom delu trećeg perioda došao do ogromnih 17 poena, Bursa se početkom poslednje deonice vratila na 70:64, ali više od toga nisu mogli.

Fenerbahče je serijom 9:0 i definitivno prelomio utakmicu.

Darušafaka se preko Gacijantepa plasirala u "top 4", rezultat je bio 2:1 u pobedama. Ipak, Fener je favorit u ovom dvomeču i celokupna košarkaška javnost čeka veliko finale između istanbulskih velikana - Efesa i Fenerbahčea.

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna