ŠALKE U PROBLEMU: "Pirati" dominiraju Cvajtom ove sezone

O. M.

01. 03. 2024. u 11:28

LIDER nemačke Cvajte Sent pauli gostuje Šalkeu u 24. kolu.

ШАЛКЕ У ПРОБЛЕМУ: Пирати доминирају Цвајтом ове сезоне

Foto Profimedia

"Pirati" igraju neverovatno ove sezone i samo ih čudo može sprečiti da se ne plasiraju u Bundesligu. S druge strane, Šalke je u krizi, kako rezultatskoj, još više finansijskoj. Ekipa iz Gelzenkirhena je u opasnosti da izgubi licencu za takmičenje ako ove sezone izgubi drugoligaški status.

Šalke trenutno zauzima 14. mesto u ukupnom plasmanu, sa 26 bodova. Većinu su osvojili na svojoj "AufŠalke areni", čak 19 i to je jedino što ih još održava iznad zone ispadanja.

Šalke je izgubio 3:0 od Magdeburga u prošlom kolu. U poslednjih šest kola imaju samo dve pobede i to obe sa po 1:0, uz četiri poraza.

Sent Pauli je doživeo samo jedan poraz u sezoni i to pre tri nedelje na gostovanju Magdeburgu. Bilo je 1:0 za domaćina, ali utisak je da su "pirati" zaslužili bar bod iz te utakmice.

 U poslednjem kolu Sankt Pauli je pobedio Holštajn Kil rezultatom 4:3. Već posle 36. minuta vodili su sa 3:0 a domaći tim je uspeo samo da ublaži poraz do kraja.

U poslednjih pet mečeva između Šalkea i Sent Paulija u ovom takmičenju, Šalke je dobio dve, dok je Sent Pauli dobio tri. Poslednji meč između ovih timova odigrao se u oktobru 2023. godine, kada si "pirati" pobedili sa 2:1.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja