LITVANCI SE NADAJU SENZACIJI: Žalgiris gostuje Galati bez pomoći spasioca iz prvog meča

O. M.

02. 08. 2023. u 14:57 >> 14:57

STADION "Ali Sami Jen" u Istanbulu biće poprište revanša drugog kolo kvalifikacija za Ligu šampiona između domaćeg Galatasaraja i litvanskog šampiona Žalgirisa iz Vilnjusa. Utakmica se igra od 20 časova i 30 minuta po našem vremenu.

ЛИТВАНЦИ СЕ НАДАЈУ СЕНЗАЦИЈИ: Жалгирис гостује Галати без помоћи спасиоца из првог меча

FOTO: EPA

Pobednik ovog dvomeča igraće u trećem kolu sa ljubljanskom Olimpijom koja je šokirala bugarskog šampiona Ludogorec (1:1 i 2:1, sva tri gola za "zmajčeke" postigao je nekadašnji junior Darbi kauntija Timi Maks Elšnik).

Uzbudljiv meč, pun preokreta, gledali smo prošlog utorka na popularnoj Vetri u Vilnjusu. Do 75. minutu domaćin je imao minimalnu prednost koja mu je davala kakve-takve izglede u revanšu protiv giganta sa Bosfora.

Prvo poluvreme završeno je bez pogodaka, a domaćin je prednost stekao već na startu drugog dela igre i to preko nigerijskog internacionalca Matijasa Ojevusija. Galata je do izjednačenja, a odmah zatim i do preokreta stigla za tri minuta, od 75. do 78. minuta, preko Bardakčija i Dervišoglua, ali je tračak nade "zelenima" ulio kasni pogodak Kazlauskasa u drugom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Povremeni reprezentativac Litvanije nije mogao da se obuzda posle ovog pogotka, pa je zbog preteranog slavlja dobio žuti karton. Pošto mu je to bio drugi morao je nekoliko trenutaka pre ostalih igrača u svlačionicu, ali to je manji problem, veći je to što neće moći da pomogne drugovima u revanšu.

Galatasaraj je, posle očajne prethodne sezone u turskoj Superligi koju je završio na za njega neverovatnoj 13. poziciji, ovog proleća vaskrsnuo i osvojio 23. titulu šampiona i to sa osam bodova prednosti nad prvim pratiocem i najvećim rivalom Fenerbahčeom.

Nova sezona u Superligi počinje tek sredinom avgusta, a Galata je do sada odigrala prvu utakmicu ovog dvomeča i nekoliko prijateljskih utakmica - i zabeležila samo jedan trijumf.

Tim Okana Buruka sada se suočava sa nezgodnim testom na domaćem terenu, protiv tima koji nema šta da izgubi a može mnogo da donese sebi i litvanskom fudbalu koji nikada nije imao predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona. Žalgiris je u prošloj sezoni ispisao istoriju jer se plasirao u grupnu fazu Lige konferencija.

Žalgiris je do dvomeča sa Galatom stigao preko šampiona S. Makedonije Struge koju je savladao ukupnim rezultatom 2:1. 

Verovatno mislima već na stadionu "Ali Sami Jen", izabranici Vladimira Čeburina su u nedelju poraženi sa 2:1 od strane lidera litvanske A lige Panevežisa, čime je prekinut niz od 12 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, datiran još od sredine maja.

Mauro Ikardi i Vilfred Zaha nisu još registrovani za Galatu pa će eventualni evrodebi za novi klub imati tek u narednoj rundi protiv Olimpije, pod uslovom da Žalgiris ne načini prvorazrednu senzaciju. Okan Buruk neće moći da računa ni na Lukasa Toreiru koji je povređen.

Osim kažnjenogDonatasa Kazlauskasa, Čeburin nema drugih kadrovskih problema.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić