GRANADA SANJA EKSPRESAN POVRATAK U ELITU: ''Plavo-beli'' konačno slavili u prošlom kolu

V.M.

27. 02. 2023. u 08:45

IZABRANICI Paka Lopeza dočekuju Malagu na ''Karmenesu''.

ГРАНАДА САЊА ЕКСПРЕСАН ПОВРАТАК У ЕЛИТУ: Плаво-бели коначно славили у прошлом колу

Profimedia

Granada igra neverovatno dobro u nastavku prvenstva, osvojila je čak 13 bodova na prethodnih pet utakmica i u potpunosti se vratila u trku za plasman u La ligu iduće sezone. Malaga kuburi sa formom, bivši prvoligaš se nalazi u zoni ispadanja, ali pre sedam dana je konačno ostvario pobedu savladavši Saragosu rezultatom 3:0.

Nakon četiri uzastopne pobede, domaćin je prošlog vikenda podelio bodove sa Ueskom, 1:1. Granada je trenutno peta na tabeli sa 48 osvojenih bodova. Zaostaje osam poena za liderom Las Palmasom koji je odigrao jedan meč više od nje. Glavna odlika čete Paka Lopeza je čvrsta odbrana, na poslednjih pet ligaških susreta domaćin je primio samo jedan gol, a ukupno je ove sezone 19 puta vadio loptu iz svoje mreže i jedna je od najboljih odbrana lige. Granada igra fenomenalno na svom terenu ove sezone, ostvarila je 12 pobeda na ''Karmenesu'' uz dva remija i gol-razliku 28:2. Prošle godine je ispala iz La lige i sada se bori za ekspresan povratak u nju.

Malaga je u velikim problemima, trenutno je 20. na tabeli i zaostaje čak osam bodova za Rasingom iz Santandera koji je prvi tim iznad crte sa 33 osvojena poena. Gost je prošle godine jedva ostao član Segunde i izgleda da ga i ove sezone očekuje grčevita borba za opstanak. Pre sedam dana ''plavo-beli'' su nakon šest kola bez pobede konačno trijumfovali, rezultatom 3:0 su bili bolji od Saragose. Malaga igra veoma slabo van svog terena, na 14 gostovanja pokupila je mizernih sedam bodova i to je veliki razlog što je tako loše plasirana na tabeli Segunde.

Ova dva tima su se susrela jednom ove sezone, to je bilo početkom decembra kada je na ''Rosaledi'' viđen remi, 1:1.

Očekujemo da vidimo još jedno dominantno izdanje Granade pred svojim navijačima, verujemo da će upisati 13. pobedu kod kuće ove sezone, da će se približiti na pet bodova lideru Las Palmasu i tako nastaviti svoj pohod ka ekspresnom povratku u La ligu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)