RIVAL SRBIJE ODRAĐUJE POSLEDNJE PRIPREME: Panama kao generalna proba za Šaćirija i Švajcarce

V.D.

18. 11. 2022. u 08:59

DANAS od 11 časova na stadionu "Mohamed bin Zajed" u Abu Dabiju pred praznim tribinama sastaće se Kamerun i Panama

РИВАЛ СРБИЈЕ ОДРАЂУЈЕ ПОСЛЕДЊЕ ПРИПРЕМЕ: Панама као генерална проба за Шаћирија и Швајцарце

Foto: Epa

Kamerun koji će biti rival Srbije u grupi "G" odradiće danas svoju poslednju pripremu pred početak Mundijala gde će u četvrtak igrati protiv reprezentacije Švajcarske.

Popularni "neukrotivi lavovi" su u odlučujućem meču za plasman na Svetsko prvenstvo savladali favorizovani Alžir da bi nakon toga u dvomeču protiv Ekvatorijalne Gvineje ukupnim rezultatom 2:1 izborili plasman i na kontinentalni šampionat.

U poslednje tri prijateljske utakmice se izabranici čuvenog Rigobert Songa nisu proslavili. Poraženi su od Uzbekistana i Južne Koreje da bi u poslednjem meču odigrali nerešeno 1:1 protiv reprezentacije Jamajke pre devet dana.

Nekadašnji defanzivac Liverpula, Galatasaraja, Vest Hema i drugih klubova odlučio se da u reprezentaciju pozove sledećih 26 fudbalera:

Golmani: Fabris Ondoa (Auda), Andre Onana (Inter), Devis Epasi (Aba Klub), Simon Ngapandoetnbu (Marsej)

Odbrana: Žan Žarl Kasteleto (Nant), Enco Ebose (Udineze), Kolin Fai (Al Ain), Oliver Mbaizo (Filadelfija), Nikolas Nkulu (Aris), Kristofer Vu (Ren)

Vezni red: Olivie Nčam (Svonsi), Martin Hongla (Udineze), Pjer Kunde (Olimpijakos), Smajuel Gue (Mehelen), Andre Zambo Angisa (Marsej)

Napad: Santi Ngom (Vilefranš), Erik Čupo Moting (Bajern Minhen), Moumi Ngamaleu (Dinamo Moskva), Kristijan Basogog (Šangaj), Brajan Mbuemo (Sautempton), Žorž Ževin Nkodu (Bešiktaš), Žan Pjer Nsame (Jang Bojs), Vensan Abubakar (Al Nasr), Karl Toko Ekambi (Lion), Maru Suaibu (Kotonsport)

Srbija i Kamerun igraju 28. novembra u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva, a ta utakmica će kao i ova danas početi u 11 časova po srpskom vremenu. 

Što se tiče Paname oni nisu uspeli da se plasiraju na Mundijal jer su zauzeli šestu poziciju u kvalifikacionoj grupi Konkakaf zone. Reprezentacija koja se trenutno nalazi na 60. poziciji FIFA rang-liste je na poslednje četiri prijateljske utakmice upisala jedan trijumf protiv Bahreina, dva remija sa Venecuelom i Saudijskom Arabijom, dok su poraženi od domaćina Mundijala, reprezentacije Katara.

Ove dve reprezentacije se nikada nisu sastajale do sada, a mi verujemo da će Kamerun izaći iz ovog meča kao pobednik i tako podići raspoloženje pred početak planetarnog šampionata.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)