SPEKTAKL U ARENI: Partizan uz pomoć punih tribina ruši ''ponos Izraela''?

M.T.

18. 11. 2022. u 13:21 >> 13:21

MAKABI je doživeo dva uzastopna poraza.

СПЕКТАКЛ У АРЕНИ: Партизан уз помоћ пуних трибина руши понос Израела?

FOTO: ABA liga/ Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana posle tri uzastopne pobede prekinuli su dobar niz u prošlom kolu u Pireju, a večeras od 20.30 u punoj ''Štark areni'' dočekaće u okviru osmog kola Makabi iz Tel Aviva.

Vratili su se "crno-beli" posle osam sezona u Evroligu na radost navijača i posle sedam kola situacija ne izgleda loše po Partizan. Jeste tim Željka Obradovića doživeo tri poraza u prva tri kola, ali je bilo nephodno da stvari legnu na svoje mesto i crno-beli su počeli da pobeđuju. Partizan je u naredne tri utakmice ostvario sve tri pobede, a onda su na scenu stupile povrede i kvalifikacioni prozori za Svetsko prvenstvo.

Otišli su "crno-beli" u Atinu na noge Olimpijakosu bez povređenih Balše Koprivice, Alekse Avramovića, Alena Smailagića i Dantea Egzuma, dok su sa reprezentacijom Srbije bili Uroš Trifunović i Danilo Anđušić, i igrali su dok su imali snage, da bi potom postali lak zalogaj Pirejcima. Ipak, 11. pozicija uz skor od tri pobede i četiri poraza nije loša za crno-bele koji su u međuvremenu doveli i Slovaka Vladimira Brodzijanskog koji treba da zameni Balšu Koprivicu i mogao bi da debituje večeras protiv Makabija.

Klub iz Tel Aviva u poslednjih pet kola imao je učinak od tri pobede i dva poraza. ''Ponos Izraela'' igra u serijama pošto je prvo imao niz od tri pobede, da bi u poslednja dva kola oba puta bio poražen, u duelima pritiv Baskonije i Barselone. Posebno je bio upečatljiv poraz od Baskonije 116:87. Posle ta dva poraza Makabi trenutno zauzima 9. mesto na tabeli sa skorom od četiri pobede i tri poraza i eventualnom pobedom bi Partizan uspeo da prestigne Makabi.

Trener Makabija Oded Kataš ne može da računa na Romana Sorkina koji je povređen, ali je svakako zdravstvena situacija u redovima izraelskog tima neuporedivo bolja u odnosu na onu u Partizanu.

Biće ovo prvi duel ova dva tima u Evroligi posle osam i po godina, a u toj poslednjoj utakmici Partizan je uspeo da slavi. Bila je to jedna od pet pobeda koju su "crno-beli" ostvarili u poslednjih deset evroligaških mečeva protiv Makabija koji je takođe trijumfovao pet puta. Ova dva tima su odigrala i dve utakmice u ABA ligi u sezoni 2011/2012. i oba puta je Makabi bio bolji u tim mečevima.

NAŠ TIP: Pobednik meča 1 (kvota 1,84)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!