ZAGREVANJE ZA POSLEDNJI PLES: Leo Mesi i družina se pripremaju u Abu Dabiju

V.D.

16. 11. 2022. u 10:47 >> 10:47

DANAS od 16.30 na "Mohamed bin Zaid stadionu" u prijateljskom meču snage će odmeriti domaća reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata i Argentina.

ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ПОСЛЕДЊИ ПЛЕС: Лео Меси и дружина се припремају у Абу Дабију

FOTO: AP

Publika u Abu Dabiju će imati priliku danas po podne da uživa u fudbalskom spektaklu, gde će moći da gledaju neke od najvećih zvezda svetskog fudbala.

Reprezentacija Argentine će imati svoju generalnu probu za nastup na predstojećem Mundijalu na kome će juriti svoju treću svetsku titulu. "Gaučosi" će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi "C" sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom. Dvostruki svetski šampioni su apsolutni favoriti u toj grupi i kvota na njih je 1,40 da nakon tri meča sa pozicije broj jedan odu u 1/8 finala. 

Lionel Mesi je najavio da će ovo biti njegovo poslednje Svetsko prvenstvo u karijeri ali nije još potvrđeno hoće li to značiti i definitivno povlačenje iz reprezentacije nakon Katara.

Od 2005. godine do danas Mesi je odigrao 164 utakmice za argentinsku reprezentaciju i sa 90 pogodaka je prvi strelac "gaučosa" u istoriji. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena tek je prošle godine osvojio jedan veliki pehar u karijeri sa reprezentacijom. Desilo se to prošle godine u finalu kontinentalnog šampionata kada je Argentina u velikom finalu minimalnim rezultatom slavila protiv večitog rivala Brazila i to na čuvenoj "Marakani".

Na Svetskim šampionatima Mesi nije uspeo da odvede Argentinu do kraja, a najdalje su stigli 2014. godine kada su u finalu poraženi od Nemačke golom Gecea u drugom produžetku.

Cela nacija priželjkuje da vidi svoje ljubimce na "krovu sveta" sa popularnom "boginjom" u rukama, a selektor Lionel Skaloni je u tu "borbu" pozvao sledećih 26 igrača:

Golmani: Emilijano Martinez (Aston Vila), Heronimo Rulji (Viljareal) i Franko Armani (River Plejt).

Odbrana: Nauel Molina (Atletiko Madrid), Gonzalo Montijel (Sevilja), Huan Fojt (Viljareal), Kristijan Romero (Totenhem), Herman Pecelja (Betis), Nikolas Otamendi (Benfika), Lisandro Martinez (Mančester junajted), Markos Akunja (Sevilja), Nikolas Taljafiko (Olimpik Lion)

Vezni red: Rodrigo de Pol (Atletiko Madrid), Leandro Paredes (Juventus), Aleksis Mekalister (Brajton), Gvido Rodrigez (Betis), Alehandro Papu Gomez (Sevilja), Enco Fernandez (Benfika), Ezekijel Palasios (Bajer Leverkuzen).

Napad: Lionel Mesi (PSŽ), Paulo Dibala (Roma), Lautaro Martinez (Inter), Anhel di Marija (Juventus), Hulijan Alvarez (Mančester siti), Nikolas Gonzalez (Fiorentina), Hoakin Korea (Inter).

FOTO: AP

Što se tiče reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata koju sa klupe predvodi Argentinac Rodolfo Aruabarena, oni igraju sve bolje i bolje i vidljiv je napredak u igri. Stigli su nadomak drugog plasmana na Mundijal ali su u finalu doigravanja poraženi od reprezentacije Australije sa 2:1. 

Nakon tog poraza ova reprezentacija je odigrala dva prijateljska susreta sa Paragvajom i Venecuelom i poraženi su oba puta.

Iako je prijateljski meč u pitanju, sve osim pobede Argentine biće prava senzacija, a verujemo i da će publika u Abu Dabiju uživati u fudbalskoj predstavi.

NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri