SRBI NA LEGENDARNOM "SAN SIRU": Najveću prepreku za Milan predstavljaće naši reprezentativci

Novosti online

13. 11. 2022. u 15:51 >> 15:51

JOVIĆ, Milenković i Terzić u gradu mode.

СРБИ НА ЛЕГЕНДАРНОМ САН СИРУ: Највећу препреку за Милан представљаће наши репрезентативци

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Milana neprijatno su iznenadili svoje navijače remijem sa Kremonezeom. "Rosoneri" imaju čak 11 bodova manje od lidera Napolija i ukoliko žele da obrane šampionski naslov takvi kiksevi ne smeju da se ponavljaju. Ipak, pulene Stefana Piolija večeras od 18 časova u okviru 15. kola Serije A očekije znatno teži zadatak. Na "San Siro" stiže Fiorentina.

Stefano Pioli je svesno odlučio da se kocka protiv Kremonezea i da kalkuliše sa sastavom. Iako nije mogao da računa na neke odavno povređene igrače poput Menjana, Salemakersa, Ibrahimovića,Florencija, suspendovane Ernandeza i Žirua i taze povređenog Desta, odlučio se da mu na klupi počnu Rafael Leao, Rade Krunić, Šarle De Ketelare, Pjer Kalulu... Štaviše, iznenadio je i promenom formacije. Posle dugo, dugo vremena je zaigrao sa trojicom u poslednjoj liniji koju su činili Kjer, Tomori i Tšau, dok su Balo Ture i Mesijas dejstvovali po bokovima, a Rebić u špicu sa Origijem. I pogrešio!

Milan jeste krenuo agresivnije ali nedovoljno. Šanse su imali Dijaz, Origi, Tšai, Rebić, Mesijas… Ali je na golu Kremonezea blistao mladi golman Karneseki i pokazao zašto je Lacio letos toliko zapeo da ga dovede. Ali i kakvog bisera Atalanta ima na pozajmicu u Kremoni… Rosoneri nisu bili loši kao nedavno protiv Torina ali su se opet mučili da stvore velike šanse i otvorene šuteve.

Kada je Origi posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu napokon uradio nešto dobro i zatresao mrežu, delovalo je da je Milan odblokirao utakmicu i da ide ka pobedi. Ali VAR je opravdano poništio gol Belgijanca zbog ofsajda.

Pioli je video da je đavo odneo šalu, pa su ušli Leao i Kalulu umesto Origija i Tšaua, promenila se formacija ali je Kareneseki nastavio da blista i odbranio sjajnu šansu Mesijasu. Ušao je i De Ketalare umesto Dijaza ali ništa, Milan je kiksnuo na drugom gostovanju zaredom.

Odigrala je Fiorentina dobar meč protiv Salernitane u minuloj rundi, ali posle prvog gola, koji je bio delo Bonaventure u 15. minutu nikako nije uspevala da dođe do drugog kojim bi prelomila meč. I kako to obično biva, stigla je kazna. Dia i Pjatek su duplim pasom izbacili odbranu "viole" iz ravnoteže, nije se snašao ni Nikola Milenković i gosti su izjednačili.

Kada je video da nema više kud, Italijano je poslao na teren Jovića u finišu, a Luka je izazovu odgovorio na maestralan način, golom za treću uzastopnu pobedu Fiorentine. Pored Jovića, svih 90 minuta u dresi "viole" odigrao je Nikola Milenković, dok je Aleksa Terzić na teren kročio u 77.

Prethodne sezone obe ekipe su slavile na svom terenu u međusobnim duelima. 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina