"CRVENI ĐAVOLI" KORISTE ODSUSTVO MITROVIĆA: Cela Srbija se nada da će biti spreman za Mundijal

V.D.

13. 11. 2022. u 09:49 >> 09:49

U utakmici 15. kola Premijer lige, Fulam, oslabljen izostankom Aleksandra Mitrovića, dočekaće Mančester junajted u nedelju od 17:30.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ КОРИСТЕ ОДСУСТВО МИТРОВИЋА: Цела Србија се нада да ће бити спреман за Мундијал

Foto: Profimedia

Ovo će biti duel dve ekipe koje igraju solidno u poslednje vreme, oba tima su u prethodnih pet kola osvojila po osam bodova i u sličnim formama dočekuju ovaj meč. Fulam trenutno zauzima devetu poziciju, dok je Junajted peti.

Izabranici Marka Silve igraju sjajno ove sezone, mnogi su im predviđali borbu za opstanak ili brz povratak u Čempionšip, ali ''kolibari'' su im pokazali da su silno pogrešili. Fulam je u 14 utakmica skupio 19 bodova uz gol razliku 23:24 i siguran je na sredini tabele. Prošle nedelje su propustili šansu da uzmu skalp Mančester sitiju, Kanselo je dobio crveni u 26. minutu i delovalo je da će Fulam osvojiti bod na teškom gostovanju, ali je Haland sa bele tačke pri rezultatu 1:1 u sudijskoj nadoknadi doneo sva tri boda ''građanima''.

Veliki izostanak za domaći tim biće neigranje njihovog najboljeg igrača i strelca, Aleksandra Mitrovića. ''Mitrogol'' je propustio i utakmicu sa Sitijem i nadamo se da će biti spreman za početak Svetskog prvenstva u Kataru iako se spekuliše da ima dve male frakture kostiju stopala.

Sa druge strane, Mančester junajted ima 23 osvojena boda i pobedom bi mogao da se izjednači sa četvrtoplasiranim Totenhemom. Baš kada se činilo da Junajted nakon remija sa Čelsijem i pobedama protiv Totenhema, odnosno Vest Hema hvata zalet došla je Aston Vila koja ih je predvođena novim trenerom Unajom Emerijem savladala sa 3:1.

Može se reći da Erik ten Hag radi solidan posao od kada je seo na klupu slavnog tima, ali pobeda na ''Krejven Kotidžu'' je imperativ ako žele da se približe vrhu tabele i vrate u Ligu šampiona.

Preko nedelje su se osvetili Aston Vili u EFL kupu savladavši je 4:2. Što se tiče igra u Evropi, Mančester je zauzeo drugo mesto u grupi ''E'' Lige Evrope i u šesnaestini finala će u pravom sprektaklu ukrstiti koplja sa Barselonom.

U poslednjih pet okršaja ovih timova, Junajted je slavio tri puta, uz jednu pobedu Fulama i jedan remi. Poslednji put su se susreli 18.5.2021. godine kada je na ''Old Trafordu'' bilo 1:1.

Domaćini će biti bez Aleksandra Mitrovića, Kebana i Solomona koji su povređeni, a takođe neće biti ni suspendovanih Rida i Tetea.

Gosti neće moći da računaju na usluge Varana, Tuanzebea, Brendona Vilijamsa i suspendovanog Daloa, dok su pod znakom pitanja Ronaldo i Antoni koji imaju problema sa zdravljem.

Očekujemo otvorenu utakmicu u kojoj će biti prilika na obe strane i golovi ne bi trebalo da izostanu.


NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024