UZBUDLJIVIJE NIJE MOGLO: Barnli i Blekburn odlučuju o prvom mestu pred pauzu

M.T.

13. 11. 2022. u 08:40

Oba tima poražena samo jednom u poslednjih pet kola.

УЗБУДЉИВИЈЕ НИЈЕ МОГЛО: Барнли и Блекбурн одлучују о првом месту пред паузу

Foto: Profimedia

Uzbudljiva sezona u Čempionšipu dobila je još jednu zanimljivu epizodu pošto će danas od 13.30 Barnli i Bleburn na ''Turf Muru'' u 21. kolu drugog ranga engleskog fuddala odlučiti o tome ko će sa prve pozicije otići na pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru.

Barnli sa Vensanom Kompanijem kao menadžerom igra odličnu sezonu i u poslednjih pet kola su ostvarili četiri pobede uz jedan poraz koji su pretpreli u prethodnom kolu od Šefild junajteda. Bio je to tek drugi poraz Barnlija ove sezone u Čempionšipu, prvi posle 16 kola i samo zbog toga su došli na dohvat Blekburnu. Barnli na prvoj poziciji ima 38 bodova, dva više od Blekburna i ukoliko izgubi gledaće u leđa Roversima na pauzi.

Između dva kola u Čepionšipu, Barnli je uspešno prošao treću rundu Liga kupa pobedom protiv Kraulija, ali Kompanijeva ekipa naletela je na raspoloženi Šefild koji je uspeo da postigne čak pet golova i ostvari iznenađujuće ubedljiv trijumf protiv lidera.

Slično Barnliju, Blekburn roversi takođe imaju samo jedan poraz u poslednjih pet kola Čempionšipa, a bolji od njih bio je Koventri minimalnim rezultatom. Međutim, ekipa Jana Dala Tomasona se brzo vratila na pobednički kolosek pošto je u prošlom kolu savladala minimalnim rezultatom Hadersfild, a u Liga kupu je uspela da izbaci premijerligaša Vest Hem posle boljeg izvođenja penala. Roversi su sada na drugom mestu sa dva boda manje od Barnlija i imaju priliku da u diretnom duelu preuzmu prvo mesto.

Vensan Kompani ima određenih problema što se tiče igrača koji su na raspolaganju za ovaj meč. Darko Čurlinov, Skot Tvajn i Ešli Vestvud su već dugo van terena zbog povreda, dok bi mogao da odsustvuje i Džej Rodrigez koji je prethodna dva meča propustio zbog povreda. U tim će se vratiti Džoš Braunhil koji je odradio jedan meč suspenzije. U Blkeburnu neće biti samo već duže vreme povređenog Samjuela Barnsa, dok će menadžer Jon Dal Tomason najverovatnije moći da računa na Sema Galagera.

Blekburn ima prednost kada je u pitanju poslednjih deset utakmica ova dva tima pošto je ostvario četiri pobede, dok Barnli ima jednu manje uz tri meča koja su završena nerešenim rezultatom. Ipak, Roversi nisu savladali Barnli od 2010. iako treba uzeti u obzira da poslednjih godina ova dva tima nisu bila u istom rangu takmičenja.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)