PRILIKA ZA OSVETU! "Crveno-beli" su jedini poraz prošle sezone doživeli baš na ovom stadionu

V.D.

13. 11. 2022. u 08:23

U okviru 19. kola Superlige Srbije poslednjepalisrani Radnik će u Surdulici dočekati lidera prvenstva Crvenu zvezdu danas od 13.30

ПРИЛИКА ЗА ОСВЕТУ! Црвено-бели су једини пораз прошле сезоне доживели баш на овом стадиону

FOTO: M. Vukadinović

Radnik igra katastrofalno ove sezone i nalazi se na dnu tabele, na noge im dolazi Crvena zvezda koja je preko nedelje pobegla Partizanu na +10 i gledaće da zadrži tu prednost u završnici jesenjeg dela prvenstva.

Radnik očekuje grčevita borba za opstanak, imaju samo osam bodova nakon 18 odigranih utakmica i zabetonirani su za dno tabele. Ostvarili su samo jednu pobedu u prvenstvu ove sezone, to je bilo 30. oktobra kada su na svom stadionu savladali Spartak iz Subotice sa 2:0.

U prošlom kolu su izgubili na gostovanju u Kragujevcu, a preko nedelje su u kupu golovima Zorana Danoskog izbacili Radnički sa Novog Beograda. Radnik je ove sezone promenio čak četiri trenera, krenuli su sa Aleksandrom Lintom, nakon par mečeva zamenio ga je Dragan Radojičić koji se nije dugo zadržao na klupi, kao ni njegov naslednik Dragan Perišić, a ekipu trenutno vodi Simo Krunić.

Sa druge strane Zvezda je takođe promenila trenera, nakon što nije uveo ekipu i Ligu šampiona dugodoišnji trener Dejan Stanković napustio je klub, a njegovo mesto je zauzeo Miloš Milojević. Milojević radi dobar posao, Crvena zvezda trenutno zauzima prvo mesto sa 50 bodova i ima ubedljivih plus deset u odnosu na večitog rivala Partizan.

''Crveno-beli'' ne znaju za poraz u Superligi ove sezone, imaju 16 pobeda uz dva remija protiv TSC-a i Partizana. Preko nedelje su pobedili Čukarički na Banovom brdu sa 2:0, tako su iskoristili kiks večitog rivala i napravili veliki iskorak ka šestoj uzastopnoj tituli.

Jedina mana Crvene zvezde su igre u Ligi Evropi ove sezone, navijači su navikli na redovne igre u nokaut fazi, ipak ove godine su u grupi sa Trabzonom, Ferencvarošom i Monakom zauzeli poslednje mesto i neće biti fudbala u Evropi ovog proleća.

Zanimljivo je to da je Radnik prošle godine savladao Zvezdu na svom terenu, dok je na stadionu ''Rajko Mitić'' bilo 1:1, ipak ekipa iz Beograda se osvetila ove sezone u 4. kolu kada je slavila ubedljivo sa 6:0.

Simo Krunić nema većih kadrovskih problema, ipak bosanski stručnjak konstantno rotira ekipu u pokušaju da nađe pobedničku formulu.

Sa druge strane Milojević je izjavio da je dosta igrača bolesno i da sigurno neće moći da razuna na suspendovanog Kangu, dok je pod znakom pitanja Aleksandar Pešić koji se povredio protiv Čukaričkog.

Očekujemo siguran trijumf šampiona na jugu Srbije

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)