SVE JE POZNATO U GRUPI "A": Napoli već u osmini finala, Rendžers pokušava da sačuva obraz

M.T.

26. 10. 2022. u 10:55

''Policajci'' još uvek bez bodova.

СВЕ ЈЕ ПОЗНАТО У ГРУПИ А: Наполи већ у осмини финала, Ренџерс покушава да сачува образ

Foto: Profimedia

Napoli igra fantastično ove sezone, a to je u jednakoj meri pokazao kako u Seriji A, tako i u Ligi šampiona gde će večeras u okviru petog kola grupe "A" na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' dočekati Rendžers, poslednjeplasirani tim na tabeli koji nema nijedan osvojeni bod.

Napoli je u Ligi šampiona apsolutno savršen pošto je tim Lućana Spaletija u prethodna četiri kola ostvario sve četiri pobede i sa 12 osvojenih bodova se nalazi na prvom mestu, a plasman u nokaut fazu je ostvario u prethodnoj rundi kada je pred svojim navijačima savladao Ajaks sa 4:2. U dva meča Napolitanci su ''kopljanicima'' dali 10 golova, dok su Rendžers i Liverpul dobili po tri, odnosno četiri komada, a Spaletijev tim u četiri utakmice postigao zastrašujućih 17 golova uz svega četiri primljena.

Ne samo što ne zna za poraz u Ligi šampiona, Napoli je jednako ubojit i u Seriji A gde je prošlog vikenda u derbiju savladao Romu na Olimpiku minimalnim rezultatom, što je bila 11. uzastopna pobeda Spaletijeve ekipe, najduži trijumfalni niz Napolija u poslednjih 36 godina.

Ovakvom Napoliju u goste dolazi Rendžers kojem još zuji u ušima od šamarčine koju im je zalepio Liverpul u porazu od 7:1 u prethodnom kolu. ''Policajci'' ove sezone u Ligi šampiona prolaze ko bosi po trnju pošto su poraženi u sva četiri kola i primili 16 golova uz svega jedan postignut. Poraz od Liverpula pred svojim navijačima na ''Ajbroksu'' bio je najteži na domaćem terenu za Rendžers u istoriji. Posle te katastrofe, Rendžers je uspeo da veže tri utakmice bez poraza u škotskom šampionatu i Liga kupu, ali je to nedovoljno da bi davalo neku realnu nadu protiv Napolija u ovakvoj formi.

Spaleti nema nekih većih problema po pitanju sastava za tim protiv Rendžersa jer će izostati samo Amir Rahmani koji je već neko vreme povređen, dok se treninzima vratio prošle nedelje Andre-Frenk Zambo Anguisa, ali on verovatno ipak neće biti u timu večeras. Dok Spaleti može mirno da kombinuje za večerašnji meč, Đovani van Bronkhorst ima i previše problema zbog povređenih igrača. Rendžers će biti bez Džona Sutara, Rajana Džeka, Konora Goldsona, Filipa Helandera, Janisa Hadžija, Toma Lorensa i Glena Kamare. Za vikend je pre kraja utakmica protiv Livingstona morao da bude zamenjen Leon King, a povredio se Rabi Matondo pa nije sigurno da će njih dvojica biti u timu, ali su se zato vratili Aleks Lauri i Kemar Rufe.

Prethodni meč ova dva tima u Ligi šampiona, kada je Napoli u Glazgovu slavio ubedljiv trijumf, bio je i prvi međusobni, a kako stvari stoje, Napoli ima priliku da dođe i do druge pobede.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024