SRBI U KATALONIJI: Hetafe bi da popravi utisak iz prvog kola

Novosti online

22. 08. 2022. u 11:24

MADRIĐANI demolirani u gradskom derbiju.

СРБИ У КАТАЛОНИЈИ: Хетафе би да поправи утисак из првог кола

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Fudbaleri Đirone dočekaće Hetafe na svom "Montiliviju" u poslednjem meču 2. kola španske La lige. Oba kluba poražena su na premijeri u novoj sezoni. Katalonce je savladala Valensija na "Mestalji" minimalnim rezultatom, dok je Atletiko u gradskom derbiju bio bolji od "tamnoplavih" sa ubedljivih 3:0.

"Slepi miševi" su na debiju novog trenera Đenara Gatuza uspeli uz dosta muke da upišu premijerna tri boda. Đirona je pokazala određeni kvalitet, ali to nije bilo dovoljno. 

Gol odluke delo je deteta Valensije, španskog reprezentativca Karlosa Solera. On je u poslednjim trenucima prvog poluvremena pogodio s bele tačke za ispostavilo se konačnih 1:0. Jedinom pogotku na meču prethodilo je igranje rukom igrača gostujućeg tima u svom šesnaestercu, a posle gledanje VAR-a, pokazano je na penal, a najbolji igrač Valensije je rutinski prevario Martina Huana Karlosa, čuvara mreže Katalonaca.

Nije "crveno-belima" pomagao ni ulazak urugvajskog veterana Kristijana Stuanija, dugogodišnjeg napadača i ljubimca navijača ovog kluba.

Debakl u gradskom derbiju obelodanio je mane Hetafea. Madridski klub odigrao je veoma loš meč u kojem nisu briljirali Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović. Srbi su gledali demonstraciji sile Atletika - 0:3.

Neočekivani junak na "Alfonso Perezu" bio je Alvaro Morata. Povratnik iz Juventusa bio je dvostruki strelac za "jorgandžije".

Hetafe je reagovao odmah nakon utakmice, pojačana je konkurecija u veznom redu. Iz Granade je stigao Luis Milja u veoma neobičnom transferu. Naime, Milja je kupljen tako što je u Andaluziju poslao novac i čak četvoricu defanzivaca.

Uplaćeno je 5.000.000 evra na ime obeštećenja, onda su i četvorica fudbalera pojačala Andalužane u njihovim planovima da se što pre vrate u Primeru. Tako su u Granadi završili levi bek Džonatan Silva i štoper Erik Kabako u vidu pozajmica do kraja sezone, dok su transferisana u paketu još dvojica centralnih defanzivaca, Injasi Mikel i Migel Rubio.

Đirona i Hetafe poslednji put su se sastali u sezoni 2018/19. Madridski klub je na svom terenu slavio sa 2:1, dok je u Kataloniji rezultat bio 1:1.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri