UZBUDLJIV FUDBAL I EGZOTIČNI NADIMCI: "Usamljena zvezda" gostuje "letećoj kobasici"

Novosti online

04. 07. 2022. u 11:53

BRAZILSKA Serija A sve uzbudljivija.

УЗБУДЉИВ ФУДБАЛ И ЕГЗОТИЧНИ НАДИМЦИ: Усамљена звезда гостује летећој кобасици

Foto: Profimedia

Nakon poraza (0:3) od Amerike u prvom meču osmine finala Kupa, Botafogo se okreće obavezama u prvenstvu. "Usamljena zvezda" gostuje Red Bul Bragantinu u meču 15. kola brazilske Serije A.

Klub pod patronatom čuvene austrijske kompanije "Red Bul" polako ali sigurno postaje sve veći fudbalski faktor na teritoriji države koja je u svetu poznata po sambi, kafi i velemajstorima igre na travnatoj podlozi. Bragantino je u usponu, pogotovo od ulaska evropskog kapitala, ciljevi su mnogo veći nego pre, za sada su postali stabilan prvoligaš, u neko skorije vreme možda čak i šampion.

Puleni Maurisja Barbijeri trenutno su na 14. poziciji sa osamnaest osvojenih bodova. Koliko je takmičenje neizvestno govori i činjenica da isti broj bodova kao i Red Bul ima još četiri ekipe. Pored današnjeg protivnika Botafoga tu su još i Avai, Koritiba, Amerika i Seara.

Do zime drugoligaš ovog leta pravi tim snova. Rešio je Botafogo da, makar na papiru, podseti na slavne dane, kad je osvajao trofeje, odmah po povratku u brazilsku Seriju A spreman je da formira snažan tim. 

"Usamljena zvezda" ima velike planove i ambicije u nastavku sezone, ali i u godinama koje slede. Klub iz Rio de Žaneira kupio je američki biznismen Džon Tekstor koji u svom posedu ima i francuski Lion. O tome svedoči i transfer Hamesa Rodrigeza. Katarski Al Rajan prihvatio je ponudu od 5,3 miliona evra i samo se čeka zvanična potvrda. Kolumbijac bi u skorijoj budućnosti trebalo da postane udarna igla crno-belih.

- Srećni smo što možemo da kažemo da smo uspeli da postignemo brzo dogovor sa ljudima iz Rajana. Dobili smo veliko pojačanje u borbi za trofeje. Svi dobro poznaju kvalitete kolumbijskog reprezentativca. Navijači su takođe oduševljeni njegovim dolaskom i spremaju mu veliko iznenađenje - piše u saopštenju brazilskog kluba.

U prethodna tri međusobna duela oba tima su slavila po jednom, dok smo remi videli u avgustu 2020. godine. Poslednji susret rivala odigran je 17. novembra 2021, "leteća kobasica" je slavila kao gost rezultatom 2:1.

NAŠ TIP: X2 (kvota 2,05)

TIP ZA HRABRIJE 2 (kvota 5,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)