NOVI SKANDAL U NAJAVI: Kontroverzni Australijanac ne posustaje!

M.M.

04. 07. 2022. u 09:22 >> 09:31

NIK Kirjos i Brendon Nakašima sastaće se na Centralnom terenu u 1/8 finala Vimbldona.

НОВИ СКАНДАЛ У НАЈАВИ: Контроверзни Аустралијанац не посустаје!

Foto AP

U meču trećeg kola između Nika Kirjosa i Stefanosa Cicipasa smo videli sve moguće što tenis može da pruži, od kvalitetnih poena preko sitnih provokacija, pa sve do skandaloznih situacija koje su retkost u ovom sportu.

Sve je manje-više bilo u redu dok Australijanac nije počeo da ubrzava igru u svojim servis gemovima, nije dopuštao Grku da se pripremi, s tim što je, naravno, imao pokriće da onaj igrač koji ima početni udarac diktira tempo, tako je nepisano pravilo.

Najkontroverzniji teniser današnjice je potpuno "izludeo" četvrtog nosioca, ubacio ga je u svoju mašinu iz koje nije bilo izlaza.

U desetom gemu drugog seta Kirjos pravi brejk i dolazi do izjednačenja, publika je u transu, a Stefanos pravi najbesmisleniji mogući potez, šalje lopticu ka publici i tu nastaje prava drama.

Nik traži da rival bude diskvalifikovan jer je mogao da ugrozi nekog sa tribina, nakon duže rasprave i dolaska supervizora odlučuje se da Grk dobije samo opomenu i meč se nastavlja.

FOTO: AP

Kao što smo rekli, meč se nastavio, ali nastavile su se i provokacije, čuveni servis ispod ruke i totalno pucanje psihički slomljenog Cicipasa. Stefanos šalje loptu u semafor i dobija kazneni poen, što naravno dodatno "hrani" Australijanca.

Doveo ga je do te situacije da ga je u jednom trenutku gađao na mreži, međutim, srećom, bio je neprecizan.

Momak iz Kanbere u celoj toj "ludnici" uzima dva naredna seta i slavi konačnim rezultatom 3-1.

Današnji rival 40. igrača na svetu je Brendon Nakašima, momak koji je mirnije prirode i ne ulazi u preterane rasprave, ali možda se upravo danas u njemu probudi ona "tamnija" strana. Ukoliko Niku ne idu stvari kako je zamislio, bez sumnje ćemo prisustvovati novom "cirkusu".

Verujemo da će oba igrača uzeti po set.

NAŠ TIP: 4+ setova (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati