POKLON BIBLIOTECI U KIKINDI: Republika Srpska do sada darovala oko 10 000 knjiga

Rada Šegrt

19. 05. 2021. u 16:47

NARODNA biblioteka “Jovan Popović” u Kikindi dobila je na poklon knjige od Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Novi naslovi stigli su u okviru akcije koju već osam godina organizuje to Predstavništvo. Oni posle svakog beogradskog Sajma knjiga bibliotekama u Srbiji poklanjaju dela izdavača iz Srpske. Do sada je tako darovano oko 10.000 knjiga.

ПОКЛОН БИБЛИОТЕЦИ У КИКИНДИ: Република Српска до сада даровала око 10 000 књига

Foto: Rada Šegrt

- Spremni smo da biblioteci u Kikindi obezbedimo sve naslove koji joj trebaju, a sada ih nemaju. Želimo i da zajednički priređujemo književne večeri i susrete pisaca i drugih umetnika i tako damo doprinos očuvanju naše kulture, tradicije, našeg jezika i pisma. Mi smo jedinstven etnički prostor i najvažnije je da postoji zajednička spremnost da radimo na očuvanju nacionalnog identiteta našeg naroda, na način da to pravo dajemo i svim drugim narodima, jer nema budućnosti ukoliko svi na ovom prostoru ne budemo srećni. U svakom delu Srbije osećamo se i kao gosti i kao domaćini, pa kažemo da smo zaduženi za saradnju nas sa one strane Drine sa nama sa ove strane – rekao je Mlađen Cicović, šef Predstavništva Srpske u Srbiji.

Foto: Rada Šegrt

 

Direktor biblioteke “Jovan Popović” Brane Marijanović najavio je da će ova ustanova dobiti i knjige za slepe i slabovide osobe.

- Pokušaćemo da primenimo iskustva organizacije iz RS koja mnogo radi na omogućavanju slabovidim licima da se uključe u biblioteke na adekvatan način. Takođe želimo da kod na spromovišemo pisce iz Srpske, kao i da kod njih predstavimo naše autore - naveo je Marijanović.

Sa članovima Predstavništva Republike Srpske u Srbiji razgovarao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač sa saradnicima i zajednički su posetili Banatsko Veliko Selo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)