MEDICINARE „OBUKLA“ GRADSKA UPRAVA: Nove uniforme za zaposlene u Domu zdravlja u Kikindi

R. Šegrt

13. 05. 2021. u 21:41

ZDRAVSTVENI radnici Doma zdravlja, koji naporno rade kao nosioci procesa imunizacije u Kikindi, više neće oblačiti stare, iznošene i tesne uniforme, jer će svi dobiti nove.

МЕДИЦИНАРЕ „ОБУКЛА“ ГРАДСКА УПРАВА: Нове униформе за запослене у Дому здравља у Кикинди

Foto: R. Š.

Gradska uprava je odlučila da ih časti „odelima“, a nove mantile dobiće ne samo lekari i tehničari već i nemedicinski radnici. Za nabavku 230 uniformi iz gradskog budžeta je izdvojeno 630.000 dinara.

- Gradonačelnik Nikola Lukač nas redovno obilazi tokom pandemije, prati naš rad i zna koliko radimo prekovremeno. Primetio je da mnogi tehničari imaju loše uniforme i odlučio je da nam donira nove. Kad god smo se obratili Gradskoj upravi dobili smo pomoć, jer u vreme pandemije nebismo mogli sami da nabavimo sve što je potrebno- navodi dr Biljana Marković, direktorka ove ustanove.

Foto: R. Š.

Donacija je znak zahvalnosti za napore koje zdravstveni radnuici čine radi očuvanja zdravlja građana Kikinde u borbi protiv kovida 19, kaže Dijana Jakšić-Kuirski, zamenica gradonačelnika. Ona je direkorki Marković u četvrtak uručila 40 unifomri za zaspolene u Stomatloškoj službi.

- Uniforme je prva dobila služba Kućne nege, sada stomatologije, a do kraja meseca svi zaposleni u Domu zdravlja imaće nove mantile. Lekari, medicinske sestre i tehničari duže od godinu dana pokazuju maksimalnu požrtvovanost i čine velike napore u očuvanju zdravlja naših građana, uz veliki rizik koji nosi profesija kojom se bave – istakla je Jakšić-Kiurski.

Foto: R. Š.

KUPLjENA I OPREMA

- Gradska uprava je opremila kompletno vakcinalni punkt sa dva nova lap top računara, dva štampača, a dva računara dva koristomo na revers. Kupljen je i sav potreban medicinski materijal. Dobili smo i štampač za kovid ambulantu- nabraja dr Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)