KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: 19 novoobolelih - 7 iz Vranja

J. S.

13. 05. 2021. u 13:22

U PČINjSKOM okrugu u toku jučerašnjeg dana kod 19 osoba je potvrđen kovid 19, od 198 testiranih, pa je procenat zaraženih u odnosu na testirane 9,59 procenata.

КОРОНА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: 19 новооболелих - 7 из Врања

Foto: J.S.

Od tog broja 7 je iz Vranja. Među novoobolelima nema dece.  Što se tiče  ostalih opština, U Vladičinom Hanu je kod pet osoba potvrđen virus, u Surdulici su registrovana 3 novoobolela, u Preševu dva i po jedan iz Bujanovca i Bosilegrada.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 109 pregleda, od čega 33 prva. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod tri pacijenta.

U kovid bolnici u Vranju hospitalizovana su 42 pacijenta. Od tog broja 35 je pozitivno na koronavirus, a 32 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku su 24 pacijenta. Nije bilo prijema novih pacijenata u predhodna 24 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede