VODOSNABDEVANJE PRIORITET: Veliki projekat u Jagodini

Z. Gligorijević

07. 05. 2021. u 15:39

POŠTO je na sistem „Izvorišta“ u Ribaru priključen gradsko naselje, a pre nekoliko godina i 11 sela, generalnim projektom, koji su danas usvojili odbornici Skupštine grada, predviđeno je da se na njega priključi još 22 sela.

ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ПРИОРИТЕТ: Велики пројекат у Јагодини

Foto: Z. Gligorijević

Generalnim projektom predviđeno je i proširenje izvorišta „Ribare“ izgradnjom novoprojektovanog izvorišta „Končarevo“, procenjenog kapaciteta od oko 250 litara u sekundi. Prema proceni, „za uredno snabdevanje vodom, kako u pogledu ispravnog hidrauličnog funkcionisanja sistema, kao i zadovoljenja zakosnkih normi i propisa koji se odnose na protivpožarnu zaštitu naselja, gradu Jagodina potrebno je 9.440 kubika rezervoarskog prostora“.

Foto: Z. Gligorijević

- Nakon rekonstrukcije „Izvorišta“ i zamene azbestnih cevi na primarnoj vodovodnoj mreži u gradu pre 4 godine, Jagodina nema problema u vodosnabdevanju i neće ih imati ni u budućnosti. Zato je generalnim projektom planirano otvaranje novog istražnog polja, novog izvorišta na desnoj obali reke Lugomir u ataru naselja Rakitovo i Končarevo. Ovaj strateški projekat konačno je rešio i pitanje sela koja iz tehničkih i ekonomskih razloga, kao i zbog velike razuđenosti ne mogu da se priključe na „Izvorište“ u Ribaru – ocenjuje za „Novosti“ gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

LEKARI PUTUJU U PARALIJU

Predsednk Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma rekao je da će 550 lekara i medicinskih sestara iz cele Srbije uskoro putovati u Paraliju i da su već obezbeđeni donatori za to putovanje.

Na sednici je usvojena i odluka o angažovanju revizorske institucije radi izrade revizije završnog računa budžeta grada za 2020. godinu.

Odbornici su doneli i rešenje o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije, čiji će komandant biti gradonačelnik grada Jagodine Ratko Stevanović. Imenovan je i Savet za unapređenje bezbednosti na teritoriji grada Jagodine, čiji će predsednik biti direktor JP „Standard“ Dragan Lukić. Predsednik Saveta za zapošljavanje biće Snežana Vukašinović, a predsednik Komisije za rodnu ravnopravnost Jelena Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju