EMILIJA NAJBOLJI RAČUNOVOĐA: Veliki uspeh maturantkinje Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde

R. Šegrt

30. 04. 2021. u 08:25

UČENICA četvrte godine Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi Emilija Homa (18), koja se školuje za finansijskog administratora, osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju iz računovodstva, koje je održano u Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu.

ЕМИЛИЈА НАЈБОЉИ РАЧУНОВОЂА: Велики успех матуранткиње Економско-трговинске школе из Кикинде

Foto R. Šegrt

Na takmičenju učestvuju učenici sa smerova ekonomski tehničar i finansijski administrator.

- Nagrada me motiviše za dalje školovanje, donela mi je dragoceno iskustvo, jer planiram da upišem Ekonomski fakultet. Iako smo imali malo vremena za pripreme, jer dugo nismo znali da li će se takmičenje uopšte održati, a tokom nastave na daljinu nismo mogli da vežbamo koliko pre, ipak sam se dobro pripremila. Zadaci na takmičenju bili su slični onima koje sam radila na vežbama tako da sam se izvrsno snašla. Mnogo više volim da radim zadatke nego da učim teoriju. Imala sam veliku podršku profesorke Ivane Kojić, koja me je pripremala za takmičenje, ali i svih profesora, mog odeljenja IV 1 i razrednog starešine - rekla je Emilija.

ORGANIZUJU TAKMIČENjE

- EMILIJIN uspeh je značajan i za školu, jer pokazuje da se znanje stiče i kada se nastava odvija na daljinu. Ipak, učenici, profesori i svi mi obradovali smo se povratku u učionice. Njena nagrada našoj školi donela je organizaciju takmičenja naredne godine - kaže Tomislav Bartolić, direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi.

Za veliku uspeh Emilija je od Druge ekonomske škole u Beogradu dobila 25.000 dinara i knjige, koverat sa 12.000 dinara poklonila joj je Poreska kancelarija "Piper" iz Kikinde, koja godinama nagrađuje najbolje učenike Ekonomske-trgovinske škole, a kompjutersku opremu od svoje škole.

DIPLOME Uspeh i za Emiliju i školu, Foto R. Šegrt

- Emilija se još u prvoj godini izdvojila u svom odeljenju, koje je, inače, puno divnih učenika. Ona ima izuzetno razvijenu računovodstvenu logiku i vredno je učila sve četiri godine. Posebno se pripremala za takmičenje i postigla ovaj izuzetan uspeh. Škola je ponosna na njen rezultat - naglasila je Ivana Kojić, profesorka ekonomske grupe predmeta i Emilijin mentor.

Odlazak Emilije Homa na takmičenje finansijski je pomogla lokalna samouprava.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024