PODRŠKA RAZVOJU PRIVREDE: Gradi se inovativni razvojni centar u Vrnjačkoj Banji

G.Ć.

13. 04. 2021. u 11:59

PRESTONICA srpskog kontinentalnog turizma uskoro će dobiti moderan Inovativni razvojni centar (IRC) za podršku privrednom sektoru Vrnjačke Banje.

ПОДРШКА РАЗВОЈУ ПРИВРЕДЕ: Гради се иновативни развојни центар у Врњачкој Бањи

FOTO: Opština VB

Prostor budućeg IRC od dvesta kvadratnih metara, smešten je u jednom delu vrnjačke autobuske stanice. Ukupna vrednost investicije je 38 miliona dinara, a projekat je realizovan u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnologiju u prošlom sazivu Vlade Srbije.

- Otvaranje ovakvog centra je u skladu sa privrednim razvojem naše opštine koja je izrasla u ozbiljan turistički centar, gde je za uspešno poslovanje nephodna tehnološki opremljena baza koja će davati podršku privrednom sektoru – rekao je Boban Đurović, predsednik vrnjačke opštine, obilazeći prostorije budućeg IRC.

Prema njegovim rečima, privredni subjekti će u IRC u svakom trenutku moći da dobiju informacije o aktuelnim subvencijama, informacije o započinjanju privatnog biznisa, informacije da li su aktuelni javni pozivi za određene kategorije privrednika i slično.

- Biće to veoma značajna podrška privredi u poslovanju, jer znamo da je za razvoj i stabilnost mesta poput Vrnjačke Banje neophodna jaka i zdrava privreda – naglasio je Đurović.

On je ovom prilikom podsetio da je lokalna samouprava 2013. otkupila kompletnu autobusku stanicu. Nakon toga je infrastruktura stavljena u funciju i od tada se devastirani prostor sukscesivno sređuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega