STO NOVOZARAŽENIH: U Gornjem Milanovcu preminuo još jedan pacijent

M. B.

07. 04. 2021. u 11:08

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, preminuo je, nažalost, još jedan pacijent, godišta 1931. tokom minula 24 sata, od posledica zaraze korona virusom.

СТО НОВОЗАРАЖЕНИХ: У Горњем Милановцу преминуо још један пацијент

Foto M. B.

U tri bolnička Kovid odeljenja te zone, prema preseku od jutros u osam sati,  hospitalizovano je 47 pacijenata. Dva od njih priključena su na respiratore sa visokim protokom kiseonika, takozvane „high-flow“ aparate.

- Na Grudnom odeljenju smešteno je 20 pacijenata, 12 na Internom i 15 na Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima njih 43, negativan četvoro. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje dva pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom, petoro smo otpustili na kućno lečenje, jednog smo prevezli na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, milanovački Dom zdravlja je u periodu od 2. do 6. aprila registrovao ukupno još stotinu osoba, inficiranih korona virusom. Kako navodi v.d. direktora te ustanove, dr Aleksandar Čivović, ukupan broj ovde zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije 2.809, od kojih je 1.197 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.809  lica, uz nažalost 101 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024