DA MLADI OSTANU I VRATE SE U LOZNICU: Gradonačelnik Vidoje Petrović o gradu danas, planovima i ulaganjima

V. MITRIĆ

21. 02. 2021. u 01:07

GRADONAČELNIK Loznice Vidoje Petrović kaže da grad uspešno nastavlja poslove započete u godini iza nas.

ДА МЛАДИ ОСТАНУ И ВРАТЕ СЕ У ЛОЗНИЦУ: Градоначелник Видоје Петровић о граду данас, плановима и улагањима

Foto: Vladimir Mitrić

Izuzetno je ponosan što je prošle godine započeta realizacija projekta „Loznica najboljima", čiji cilj je da uspešnu decu i mlade stručnjake iz Loznice koji su završili fakultet sa prosečnom ocenom 9,00 i više vrate u Loznicu, ponude im mogućnost zapošljavanja i što je još bitnije, ponude im mogućnost da aktivno učestvuju u kreiranju dugoročnog plana razvoja svog grada, kako bi Loznica postala još bolje mesto za život i rad.

Budućnost grada, kako kaže čelnik grada na Štiri, bi trebalo da poverimo najboljima. To je bila njegova ideja vodilja kada je uputio javni poziv mladima da se prijave i postanu deo Tima za budućnost Loznice“.

- Ovim projektom smo ponovo postavili standard kako treba razvijati lokalnu zajednicu, što je potvrdila i premijerka Ana Brnabić koja je uručila rešenja o angažovanju za 18 mladih koji su uključeni u realizaciju ovog projekta - ističe Petrović. - Mogu reći da sam veoma zadovoljan njihovim radom, i da su već u programima rada za 2021. godinu i njihovi predlozi našli mesto što potvrđuje da je njihovo angažovanje imalo smisla, i da smo mi zaista odgovorna lokalna zajednica koja koristi potencijal mladih ljudi.

Skoro godinu dana u lozničkom kraju, od proglašenja vanrednog stanja u zemlji usled pandemije virusa kovid 19, prioriteti koji su uspostavljeni su morali biti izmenjeni, a u prvi plan je stavljena bezbednost i zdravlje sugrađana, sprovođenje svih mera koje je propisivao Krizni štab Republike Srbije.

Foto: M. Anđela

- Štab za vanredne situacije u Loznici u skladu sa novonastalom situacijom, odmah je preduzeo nephodne mere kako bi se rizik za građane sveo na minimum - naglašava Petrović. - Pored pojačane kontrole sprovođenja protivepidemijskih mera, dezinfekcije javnih prostora, organizovani su kol-centar i služba volontera koji su bili na usluzi građanima 24 časa sa cele teritorije grada, kako bi se mogle dostaviti namirnice i lekovi svima kojima je to neophodno. Veoma sam zadovoljan što smo u ovako teškim vremenima ponovo pokazali visoku društvenu svest i odgovornost, jer smo novcem iz budžeta i donacijama lokalnih privrednika obezbedili više od 13.000 paketa koji su podeljeni onima kojima je to bilo najpotrebnije - penzionerima i građanima lošijeg materijalnog statusa.

Foto: V. Mitrić

Petrović kaže da je za veliku zahvalnost i divljenje ono što su činili i što čine ovdašnji zdravstveni radnici, uključujući i sjajno organizovano vakcinisanje protiv opakog virusa.

- Zdravstveni radnici zaista požrtvovano brinu o svim pacijentima, i na njima je najteži teret borbe protiv pandemije, ali i volonterima koji su radili časno i sa poštenom namerom da pomognu sugrađanima kojima je to potrebno. Iako nam je ova pandemija pokazala više lica, i evo još ne posustaje, ocenio bih da su se Lozničani pokazali u dobrom svetlu, pokazali smo visoku svest i odgovornost i još jednom pokazali da samo zajedno i u partnerstvu možemo da se nosimo sa svim nedaćama -kaže Petrović.

Petrović kaže da je, od najveće važnosti, i poverenje sugrađana podsećajući da su na izborima 21. jula prošle godine, „građani Srbije su podršku i poverenje poklonili politici koju vodi Srpska napredna stranka, na čelu sa  predsednikom Aleksandrom Vučićem, koja je ostvarila ubedljivu pobedu, a lokalna lista u Loznici koju sam predvodio ostvarila je istorijski rezultat od 65,60 odsto osvojenih glasova“. 

V. Mitrić

-Ova pobeda je za mene lično, ali i moje saradnike značila dodatnu odgovornost kao i nastavak  sprovođenja politike rada, odgovornosti i zajedništva -kaže Petrović kome teče peti mandat na čelu Loznice. -Svaki novi mandat na mestu prvog čoveka grada me je obavezivao da radim još više i neumornije na napretku grada. Više puta sam isticao da ko Loznicu voli, za nju i radi. Loznica je moja večna ljubav, moja inspiracija, životni projekat, grad budućnosti i zavičaj velikana na zapadu Srbiji. Zahvaljujući najvećoj podršci u istoriji grada koju imamo od predsednika države koji je doveo dve fabrike u naš grad, mi krupnim koracima idemo ka vrhu.  Novi investitori su značajno ubrzali naš privredni razvoj i stvorili mogućnost za ubrzano zapošljavanje kroz otvaranje nekoliko hiljada radnih mesta.  Ali za nas je od posebnog značaja da nijedna investicija ne ugrozi životnu sredinu. Očuvanje životne sredine, zdravlje i bezbednost naših građana su apsolutno na prvom mestu.

Prema njegovim rečima,  Loznica je danas jedno veliko gradilište, grad koji ulaže u putnu i komunalnu infrastrukturu, izgradnju i opremanje vrtića, škola, izgradnju sportskih terena, atletski stadion, novi fudbalski stadion po UEFA standardima.

Foto: V. Mitrić


- Prvi put u svojoj istoriji obnavljena je gradska bolnica. Radovi su završeni na tri objekta: grudnom, internom i neuropsihijatriji. Urađena je nova bolnička kotlarnica. Posle 30 godina nastavljeni su radovi na hirurško-ginekološkom bloku. U pripremi je III faza rekonstrukcije svih ostalih objekata u bolničkom krugu uključujući i parterno uređenje.  Opšta bolnica  postaće najsavremeniji zdravsteni centar u regionu - kaže gradonačelnik Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri