NAGRAĐENI NAJBOLJI SPORTISTI LOZNICE: Ponosno brane „boje grada“

V. M.

12. 02. 2021. u 19:58

U GRADSKOJ uppravi u Loznnici urečene su nagrade najboljim sportistima u prošloj godini, kojima je na veliokim uspesima čestitao i zahvalio se što valjano brane boje grada Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ЛОЗНИЦЕ: Поносно бране „боје града“

Foto: V. Mitrić


- Sport je kategorija od posebnog društvenog interesa u našem gradu, a mladi ljudi jesu najveći resurs i potencijal našeg grada. Pored brige o povećanju obuhvata mladih i dece koji se bave sportom naš grad se posebno stara o sportskim udruženjima i klubovima. Naš grad sa gradonačelnikom na čelu promoviše i finansijski pomaže realizaciju svih projekata koji imaju za cilj promociju zdravih stilova života. U ime grada Loznice i svih nas čestitam vam na postignutim rezultatima i želim vam da u ovoj godini budete još uspešniji - rekao je Đokić.

Kako je istakao, ciljevi Grada kada je u pitanju sport je sport za sve. Naš plan je izgradnja sportskih terena i objekata, da finansiranje sporta kako iz javnih i privatnih izvora bude transparentno. Težimo unapređenju sportskih aktivnosti, stručnog pedagoškog rada i zdravstvene zaštite za sve učesnike i jačanju uloge medija u promociji sporta. Na području Loznice ima više od 60 registrovanih klubova sa više od 3000 sportista i naš cilj je da promovišemo predmet fizičko vaspitanje u školama koji je usmeren na fizičku aktivnost, fizički razvoj i zdravlje mlade populacije - zaključio je pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.

U izboru Komisije za sport za najboljeg sportistu izabran je Dragiša Komarčević, igrač Fudbalskog kluba (FK) „Loznica", koji se ove godine godine se istakao kao igrač, a takođe i kao golgeter.

Titula najbolje sportistkinje pripala je Brankici Negovanović koja je zahvaljujući postignutim rezultatima u oktobru ove godine zauzela prvo mesto na rang listi Svetske karate federacije u konkurenciji juniorki do 53 kilograma i ujedno je najbolje plasirani srpski karatista u svim konkurencijama.

Za najboljeg trenera izabran je Zlatomir Sretenović, trener odbojkaških klubova „Loznica" i „Proleter". Sa seniorskom ekipom tri puta je osvojio prvenstvo što je poslednje sezone 2019/2020. godine rezultiralo ulaskom u Drugu odbojkašku ligu.

Najbolji sportski radnik u ovoj godini je Goran Cerovac, (FK „Radnički Stobeks"), koji trenutno obavlja funkciju direktora Omladinske škole gde je dolaskom u klub pomogao u rešavanju mnogih izazova i u promociji mladih nada fudbalskog kluba.
Prema izboru Komisije za sport najbolji sportski kolektiv je FK „Loznica" koji postoji već 101. godinu, a svoj jubilej je obeležio takmičeći se u Prvoj ligi Srbije što predstavlja drugi rang takmičenja u Srbiji.

Za najboljeg mladog pojedinca izabran je Darko Đukanović, višegodišnji reprezentativac, a takođe i osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj.

Titula najboljeg mladog sportiste pripala je i Marku Saviću, igraču Košarkaškog kluba „Loznica". Kapiten je selekcije mlađih pionira, ali nastupa i za stariji pionirski uzrast.
Najbolja mlada sportistkinja je Aleksandra Gajić koja trenutno igra u seniorskoj ekipi Ženskog rukometnog kluba „Loznica-Grad" koji se takmiči u Prvoj rukometnoj ligi.
Za najbolju mladu sportistkinju izabrana je i Svetlana Jerinić, član Džiu-džicu kluba „Loznica", koja je ove godine osvojila 13 diploma.

Nagrađeni sportisti istakli su svoje najznačajnije sportske uspehe u prethodnoj godini i zahvalili se Gradu i gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću na velikoj podršci koju dobijaju što je doprinelo vrednim rezultatima koje su ostvarili u prethodnoj godini.

Nagrade najboljim sportistima uručili su pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, gradski menadžer Dejan Stalović, član Gradskog veća zadužen za sport profesor Milan Nedeljković i članovi Komisije za sport grada Loznice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)