NAJTEŽE U PRIDVORICI: Bojnik zbog poplava uveo vanrednu situaciju

I.M.

11. 01. 2021. u 14:03

НАЈТЕЖЕ У ПРИДВОРИЦИ: Бојник због поплава увео ванредну ситуацију

Foto: J. Stojković

ZBOG kiša i izlivanja vodotokova u Bojniku je ugroženo oko 150 domaćinstava zbog čega je ova opština proglasila vanrednu situaciju.

Najteže je u selu Pridvorica, gde je poplavljen magistralni put, a teško stanje je i u centru Bojnika gde se Pusta reka izlila i poplavila kej, dok je naselje između Ulica Zele Veljković i Svetog Save skoro celo pod vodom. Sve raspoložive ekipe su tokom noći bile na terenu „kako bi se spaslo što se spasti može“.

Predsednik opštine Bojnik Nenad Nenadović je naglasio da je sva raspoloživa mehanizacija u funkciji i dodao da će nabaviti dodatne pumpe kojima će se voda ispumpavati iz podruma i domova.

Trenutno se na terenu prati aktuelno stanje na svim vodotokovima i, prema procenama, deluje po prioritetima. U poslednja četiri dana na području Jablaničkog okruga palo je 133 litara kiše po kvadratnom metru, a probleme je pravio i sneg koji se tokom dana topio u okolnom brdsko-planinskom području.

Na teritoriji opštine je noćas evakuisano šest osoba. U selu Kacabać evakuisane su dve osobe iz stambenog objekta. U  Pridvorici dve osobe iz vozila na putu, dok su u Kacabaću takođe evakuisane dve osobe od kojih je jedna nepokretna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)