DRAMATIČNO NA KOSMETU: U toku hitna evakuacija građana, srušila se dva mosta (FOTO/VIDEO)

Tanjug

11. 01. 2021. u 13:35

NA Kosovu i Metohiji su poplave srušile još jedan most, a u nekoliko opština evakuisano je stanovništvo zbog opasnosti od vode.

ДРАМАТИЧНО НА КОСМЕТУ: У току хитна евакуација грађана, срушила се два моста (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug AP

Voda je odnela most u selu Dobrošec u opštini Drenovica, prenosi prištinska Koha.

U opštini Gnjilane evakuisano je 15 stanovnika, iz sela Gnjilane, Mališeva, Ugljare, Bresaljce - Jabukće i Šilovo gde je srpska zajednica, a nadležne službe primile su i 87 poziva za pomoć.

Lokalne vlasti saopštile su da je naneta velika šteta na infrastrukturi, javnoj i privatnoj imovini.

Naneta je velika šteta i privatnom sektoru, jer je voda ušla u brojne prodavnice.

Ranije je objavljeno da je poplavljena i opština kamenica kao i da je voda odnela i dva mosta - jedan u ataru sela Ajnovce i drugi u selu Močare, piše portal Reporteri.

Teška situacija je i u selu Koretin, a obilne kiše i poplave napravile su probleme i u drugim delovima KiM, i skoro svi putevi su u blokadi.

Ministarstvo infrastrukture objavilo je da su blokirani putevi Priština-Peć, Kamenica - Strezovac, delovi puteva u Gnjilanu, Uroševcu, put Brezovica-Šar, Priština-Mutivode i mnogi drugi.

Junakinje popularne serije "Seks i grad" ujediniće se ponovo za snimanje nastavka serije u kojem će igrati iste uloge. Skoro dve decenije od završetka serije u njoj će se pojaviti tri od četiri glavne junakinje - Sara Džesika Parker, Sintija Nikson i Kristin Dejvis, a kompanija HBO nije obrazložila zašto se u seriji neće pojaviti Kim Katral, koja je igrala Samantu Džons, prenosi Rojters. Snimanje 10 novih epizoda počeće krajem proleća, a serija će se zvati "Samo tako".

U Gnjilanu se izlila reka Miruša, dok su poplavljena sela Livoč i Eperm, piše portal Lajmi.

Teška situacija je i u Kosova polju, a predsednik te opštine Ali Topali rekao je da su formirani timovi za procenu štete.

U toj opštini došlo je i do evakuacije stanovništva iz određenih delova, a ono obavlja policija čamcima, piše Gazeta ekspres.

Takođe, došlo je i do nestanka pijaće vode u naselju Kosovo Polje i Kalabrija u Prištini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!