DAR ANE BRNABIĆ, CRKVE I GRADA: Trojkama iz Jelava kod Loznice obezbeđen ogrev za naredne dve sezone

V. MITRIĆ

17. 09. 2020. u 13:20

POSLE teksta u "Novostima" o Georgini Tešanović (34) iz Jelava kod Loznice koja, kao samohrana majka, podiže trojicu sinova od 14 meseci - Mihaila, Nikolu i Mateja - obistinila se najava gradonačelnika Vidoja Petrovića o tome da ova porodica neće biti ni sama, ni usamljena u podizanju lepih i zdravih dečaka koji su brzo postali miljenici čitavog Jadra.

ДАР АНЕ БРНАБИЋ, ЦРКВЕ И ГРАДА: Тројкама из Јелава код Лознице обезбеђен огрев за наредне две сезоне

Foto V. Mitrić

Odmah im je, kaže Georgina, od premijerake Ane Brnabić stiglo 15 kubika odlične bukovine, koliko im je potrebno za grejnu sezonu tokom koje je, zbog dečaka, neophodno ložiti vatru i danju, i noću.

Onda je i jedan od komšija iz Jelava, za svaki slučaj, dodao još pet kubnih metara, a reagovala je i novoloznička crkvena opština - najavom njenog starešine prote Milana Aleksića da će se i oni pobrinuti za to da Tešanovićima bar ogreva ne manjka. Georgina je, međutim, zamolila da Crkva taj dar "rezerviše" za sledeću grejnu sezonu, što je uslišeno na obostrano zadovoljstvo.

Javio se i Valjevac Zoran Grujičić, čitalac koji se od "Novosti" nije odvajao ni dok je radio u Maroku, ponudivši hrabroj majci mašinu za sušenje veša koja je radila tek nekoliko sati...

Georginu i njene dečake, ipak, ponajviše raduje obećanje gradonačelnika Vidoja Petrovića da će lokalna samouprava u najskorije vreme popraviti njihov odavno oštećeni krov, zbog kojeg je četvoročlana porodica - pored tri neupotrebljive prostorije - bila prinuđena da boravi u tesnom sobičku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja