PRERANO JE OSTAO SAM: Dete čiji su roditelji stradali nesrećnim slučajem - usvojeno

Tanjug

21. 08. 2020. u 18:16

DETE kojem su oba roditelja stradala nesrećnim slučajem i čija je sudbina potresla čitavu Srbiju, danas je dobilo zakonske usvojitelje, zahvaljujući angažovanju nadležnih institucija, a pre svega Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centra za socijalni rad u Trsteniku.

ПРЕРАНО ЈЕ ОСТАО САМ: Дете чији су родитељи страдали несрећним случајем - усвојено

Foto: Depozitfotos

Ministar Zoran Đorđević rekao je da se i danas pokazalo da država brine o svakom detetu jednako i da omogućava da deca koja nisu imala lepo detinjstvo dobiju priliku za bolju budućnost. Dodao je da država radi na novom zakonu koji će dodatno unaprediti proces usvojenja, iako i postojeća rešenja nailaze na pohvale iz sveta.

Centar za socijalni rad u Trsteniku nakon detaljnih analiza pronašao je detetu adekvatne roditelje. Dete je imalo period adaptacije, kako to nalaže i ustaljena procedura i nakon toga odlučeno je da zvanično bude usvojeno, objasnio je ministar Direktor Centra za socijalni rad Trstenik Dragojlo Minić rekao je da je danas srećan dan i za dete i za usvojitelje, kao i za sam centar, podsetivši da je "cela Srbija plakala za tim detetom kada je izgubilo roditelje".

Đorđević je danas razgovarao i sa novom predsednicom opštine Trstenik Milenom Turk, koja je danas stupila na dužnost.

"Drago mi je da se mladi u Srbiji nalaze na pozicijama i da im je data prilika da znanjem, radom i angažovanjem doprinesu prosperitetu naše zemlje. To i jeste politika predsednika Aleksandra Vučića", rekao je Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)