DO POSLA ZA 30 DINARA: U Novom Sadu u punom jeku jubilarna "NS bajk" sezona

Z. Grumić

15. 08. 2020. u 11:47

SVE više je Novosađana koji se opredeljuju da, kad god su u prilici, umesto automobila za vožnju po gradu u ovim letnjim danima koriste bicikl, što im u jednu ruku štedi novac i živce zbog teškog pronalaženja parking mesta a u drugu je prevoz na dva točka zdraviji od stalnog sedenja za volanom.

ДО ПОСЛА ЗА 30 ДИНАРА: У Новом Саду у пуном јеку јубиларна НС бајк сезона

Foto: Z. G.

Afirmisanju vožnje biciklom u Novom Sadu umnogome je doprinelo JKP "Parking servis", koje je u maju otvorilo svoju desetu, jubilarnu sezonu "NS bajk" u okviru koje je građanima na raspolaganju ukupno 130 dvotočkaša na svih 15 biciklističkih stanica, ravnomerno raspoređenih po gradu.

- Uslovi iznajmljivanja su nepromenjeni u odnosu na lanjske, a zabeležili smo oko 150 novih sezonskih pretplatnika - kaže za "Novosti" Radovan Jeknić, rukovodilac Službe za odnose s javnošću pri tom JKP, napomiljući da do sada imaju ukupno oko 6.000 "NS bajk" pretplatnika. Posle devet godina rada "NS bajka" konstatovali smo, na osnovu nekih naših istraživanja i analiza, da je ta naša akcija podstakla mnoge sugrađane da više koriste i svoje bicikle nego što su to činili ranije. Zbog toga smo, na više lokacija u raznim delovima grada, postavili ukupno oko 1.000 posebnih držača za bicikle, kako bi građani mogli da ih "parkiraju", odnosno ostave uredno, bezbedno i sigurno, dok ne obave neki posao.

Registrovani korisnik ima mogućnost da iznajmi bicikl po ceni od 30 dinara za sat vremena, što znači da za taj minimalni iznos može da se preveze na posao i s posla, na primer od Novog naselja do centra grada.

IZNAJMLjIVANjE NON-STOP

KORISNICI "NS bajk" mogu da se registruju na blagajni Preduzeća u Ulici Filipa Višnjića 47, radnim danima i subotom od devet do 19 časova. - Registracija podrazumeva izradu čipovane korisničke kartice po ceni od 600 dinara.

Jeknić podseća da su sve stanice automatizovane, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata dnevno, kao i da su opremljene video nadzorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna