ZABAVA ZA DOMAĆE I GOSTE: Počeo „Leskovački letnji festivali“

I. M.

19. 06. 2024. u 18:54

U GRADU na Veternici počela je još jedna manifestacija "Leskovački letnji festivali" i to nastupom popularnih mažoretkinja i koncertima KUD "Lemind" i pleh orkestra Isidora Zećirovića.

ЗАБАВА ЗА ДОМАЋЕ И ГОСТЕ: Почео „Лесковачки летњи фестивали“

foto: TOL

U okviru 15-dnevnog programa festivala Leskovčani i njihovi gosti moći će da uživaju u raznovrsnom programu namenjenom publici različitih uzrasta i interesovanja.

Tradicionalno je nadmetanje u uličnom basketu, programi poput "Le saks fest" - veče saksofonista koje se održava petu godinu zaredom, kao i takmičenje mladih haromonikaša - Memorijal "Jakov Mitić", a od prošle godine održava se i Sabor folklorne tradicije. Ove godine njegovi gosti stižu iz Pirota, Babušnice i Bosilegrada.

Izmene saobraćaja

TOKOM trajanja festivala za vozila će biti zatvoren Bulevar oslobođenja, od raskrnice kod Tehnološkog fakulteta do raskrnice kod Narodne biblioteke, u periodu od 18 časova do ponoći.

Posle Vidovdanske trke, na taj dan program festivala se seli, iz komleksa Šop Đokićeve kuće, u portu leskovačkog Sabornog hrama za gde je najavljen kolažni program posvećen ovom velikom prazniku, uz nastup Crkvenog hora "Branko" i "Kazivanje o Vidovdanu".

Festival se završava Školom bubnjeva "Goran Trajković Trša" i koncertom grupe "String art trio". Najavljeni su i koncerti još nekoliko muzičkih sastava, izvođenje dečijih predstava, modne revije, nastupi plesnih grupa...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKAD JEFTINIJE Otkrijte čari destinacije sa idealnim plažama i sjajnim provodom!