"IZ DUBINE": Kolektivna izložba grafika tri mlade umetnice u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

30. 06. 2023. u 09:33

KOLEKTIVNA izložba grafika pod nazivom "Iz dubine", tri mlade likovne umetnice iz Beograda, Tamare Agić, Ive Dimitrijević, Isidore Jančić, u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ) u zrenjaninskom Muzeju, otvara se u ponedeljak 3. jula u 19 časova i trajaće do 17. jula.

ИЗ ДУБИНЕ: Колективна изложба графика три младе уметнице у Зрењанину (ФОТО)

Galerija ALUZ

Projekat "Iz dubine" predstavlja radove nastale u tehnici duboke štampe, koji za  cilj imaju istraživanje senzibiliteta ličnih I kolektivnih osećanja.

-  Osećanje predstavlja složeno psihofiziološko iskustvo stanja uma našeg bića, vezan za unutrašnje ili spoljašnje uticaje. Emocija je naziv za čovekovu reakciju na nešto, strah, nostalgiju, kolektivni identitet - uglas poručuju umetnice, najavljujući otvaranje izložbe u Zrenjaninu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi