FESTIVALSKI JUL U VRŠCU: Vino, folklor i rokenrol upotpuniće vršačko leto

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

27. 06. 2023. u 14:43

U VRŠCU će tokom jula meseca biti organizovane tri značajne manifestacije, koje su namenjene potpuno različitoj publici.

ФЕСТИВАЛСКИ ЈУЛ У ВРШЦУ: Вино, фолклор и рокенрол употпуниће вршачко лето

Grad Vršac

Reč je o vinskom festivalu „Vinofest“, međunarodnom festivalu folklora „Vršački venac“ i muzičkom festivalu „Wind rock fest“.

Sedamnaesti po redu „Vinofest“ biće održan već ovog vikenda – 30. juna i 1. jula na Gradskom trgu u Vršcu. Posetioci će imati priliku da degustiraju preko 300 različitih vinskih etiketa iz cele Srbije i regiona. Obe večeri će svirati tamburaši, dok će u subotu uveče koncert održati grupa „Legende“.

Međunarodni festival folklora „Vršački venac“, 24. po redu, biće održan od 11. do 13. jula na Gradskom trgu. Među učesnicima su ansambli iz Perua, Kostarike, Gruzije, Bugarske i Rumunije, kao i ansambli iz Srbije i grada domaćina.

Sve popularniji rok festival u Srbiji – „Wind rock fest“ biće održan na Gradskom jezeru u Vršcu od 20. do 23. jula. Nastupaće Zabranjeno pušenje, Brkovi, Mortal kombat, Ritam nereda, Sanšajn, Jorgovani, Neprijatelj prelazi zeku i Skordisci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)