OVI ĐACI IMAJU VELIKO SRCE: Igrali pozorišnu predstavu da svi njihovi drugari mogu na matursko veče (FOTO)

S.BABOVIĆ

25. 05. 2023. u 10:05

SREDNjOŠKOLCI iz Aleksandrovca odigrali su humanitarnu predstavu, a sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je vršnjacima koji bez njihove pomoći ne bi mogli da odu na matursko veče!

ОВИ ЂАЦИ ИМАЈУ ВЕЛИКО СРЦЕ: Играли позоришну представу да сви њихови другари могу на матурско вече (ФОТО)

Foto: Dom kulture Aleksandrovac

Sjajna akcija zvala se „Svi na maturu“, a podrazumevala je izvođenje dela „Lutajuća srca“ . Ova pozorišna predstava nastala je u okviru dramskog studija aleksandrovačkih đaka.

Nedavno je na Pozorišnim susretima srednjoškolaca Srbije u Kragujevcu osvojila dve nagrade: najbolji scenski pokret i najbolja autorska dramatizacija umetničkog teksta. Scenario po motivima mjuzikla „Kosa“ priredile su profesorke Olgica Pavlović i Sanja Luković.

Inicijativa da cela generacija ravnopravno proslavi maturu potekla je od Đačkog parlamenta. Mladi glumci Srednje škole „Sveti Trifun“ uspeli su da sakupe 62.000 dinara. Kraj predstave obeležio je gromoglasan aplauz, i zbog glume i zbog humanosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!