SEĆANJE NA RODOLJUBE: I u Kraljevu obeležen Dan pobede nad fašizmom

G. ĆIROVIĆ

09. 05. 2023. u 13:25

ODAVANjEM pošte poginulim rodoljubima u Drugom svetskom ratu i polaganjem venaca na spomenik „Otpora i pobede“ u parku kod kraljevačke železničke stanice, i u Kraljevu je na prigodan način obeležen 9. maj – Dan pobede nad fašizmom.

СЕЋАЊЕ НА РОДОЉУБЕ: И у Краљеву обележен Дан победе над фашизмом

G.Šljivić

Ovom prilikom, vence su položili predstavnici lokalne samouprave, Vojske Srbije i policije, kao i delegacije ovdašnjih boračkih udruženja.

G.Šljivić

Predstavnici lokalne samouprave

- Kraljevo ima poseban razlog da sa velikim poštovanjem obeležava današnji dan jer su fašistički zločinci ostavili krvav trag u gradu na Ibru i okolini - rekao je Milan Matijević, predsednik Društva za negovanje tradicije narodnooslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“.

G.Šljivić

Društvo "Jovo Kursula"

On je ujedno podsetio i na žrtve prilikom borbi za oslobođenje Kraljeva kada je u žestokim okršajima sa krvoločnom divizijom „Princ Eugen“ poginulo 67 partizana, kao i više od 300 boraca sovjetske Crvene armije.

- Zbog naših budućih pokolenja imamo obavezu da se, bar na ovaj datum, na Dan pobede nad fašizmom, setimo nevinih žrtava Drugog svetskog rata – dodao je Matijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije