STIGLA I BIVALENTNA VAKCINA: Dom zdravlja „Novi Sad“ dobio buser cepivo protiv korona virusa

J. S.

27. 12. 2022. u 18:18

U DOM zdravlja „Novi Sad“ juče je stigla vakcina protiv Kovida 19 koja , kako je danas naglašeno iz ove zdravstvene ustanove, može se primeniti isključivo kao buster doza kod prethodno vakcinisanih, bez obzira na to koju su vrstu vakcine ranije primili.

СТИГЛА И БИВАЛЕНТНА ВАКЦИНА: Дом здравља „Нови Сад“ добио бусер цепиво против корона вируса

D.Dozet

Takođe, ova vakcina se može primeniti kod osoba uzrasta od 12 godina i starijih koje su primile primarnu seriju vakcine (dve doze), ili koje su dodatno primile jednu ili više buster doza vakcine.

Uslov za vakcinaciju bivalentnom vakcinom je da je prošlo najmanje tri meseca od primanja poslednje doze vakcine protiv kovida 19 ili najmanje tri meseca od preležane infekcije kod potpuno vakcinisanih osoba.

Bivalentna vakcina kao buster doza se naročito preporučuje  osobama  starijim od 50 godina,zatim  osobama sa primarnim i sekundarnim imunodeficijencijama, sa komorbiditetima,zatim  korisnicima i zaposlenima u domovima za stara lica i zaposlenima u zdravstvenim ustanovama.

Vakcinalni punkt Doma zdravlja “Novi Sad” nalazi se u objektu na Novom naselju, ulaz sa strane, i radi svakog dana, osim nedeljom, od 08:00 do 18:00 sati.

BONUS VIDEO - ZVUCI TRADICIJE NA OTVARANjU: Novi Sad dobio Muzej Tamburica festa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)