ENERGETSKA EFIKASNOST U NEGOTINU: Raspisan konkurs - Opština deli novac za ugradnju solarnih panela

S. M. J.

27. 11. 2022. u 19:50

OPŠTINSKO veće opštine Negotin raspisalo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova, ovoga puta za ugradnju solarnih panela i unapređenje termotehničkog sistema. Za te namene izdvojeno milion dinara.

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У НЕГОТИНУ: Расписан конкурс - Општина дели новац за уградњу соларних панела

Foto: S. M. J.

Konkurs za dodelu besprovratnih sredstava za mere iz programa energetske efikanosti, koji je otvoren do 23. decembra, predviđa ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, kao i besprovratna sredstva za unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkularnih pumpi, termostatičkih ventila i delitelja toplote.

Zainteresovani mogu da konkurišu za sredstva za nabavku i ugradnju solarnih panela, invertera i prateće instalacije za porodične kuće za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnju dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije, izradu neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem.

Sredstva su namenjena i za ugradnju elektronski regulisanih cirkulacionih pumpi za porodične kuće, kao i opremanje sistema grejanja sa uređajima za regulaciju i merenje predate količine toplote objektu, kao štoi su kalorimetri, delitelji toplote i balans ventili.

Snaga solarnih panela, navodi se u konkursu, ne može biti veća od odobrene snage mernog mesta, koja je navedena u računu za utrošenu električnu energiju, a maksimalno do i jednako šest kilovata  i ostale neophodne instalacije za proizvodnju električne energije i priključenje na distributivni system.

Za ove namene opredeljeno je milion dinara, po pola iz budžeta Opštine Negotin i Uprave za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

NIŠTA OD SRBIJE: Otkriveno gde je Novak Đoković otišao posle Australijan opena