PODRŠKA VREDNIMA I USPEŠNIMA: Skupština Novog Sada donela odluku o dobitnicima gradskih priznanja

Z. GRUMIĆ

19. 10. 2022. u 17:37

ODBORNICI novosadske Skupštine grada danas su na svečanoj sednici, doneli odluku o dobitnicima Oktobarske nagrade Novog Sada za ovu godinu.

ПОДРШКА ВРЕДНИМА И УСПЕШНИМА: Скупштина Новог Сада донела одлуку о добитницима градских признања

Pres služba Skupštine grada

Bez ijednog glasa protiv izglasani su prvakinja Drame Srpskog narodnog pozorišta glumica Gordana Đurđević Dimić i Dragomir Ljubinjac za višedecenijski humanitarni rad i Muzej Vojvodine. Ovogodišnja Novembarska povelja pripašće Poljoprivrednoj školi sa domom učenika u Futogu, književniku i profesoru emeritusu Savi Damjanovu, Vujadinu Stankovu za plodan višedecenijski rad u javnoj upravi i Hokejaškom klubu Vojvodina, aktuelnom šampionu Srbije.

Istakavši da su predloženi kandidati za ta prestižna priznanja imali apsolutnu podršku Gradskog veća, gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio da su svi oni svojim radom i angažovanošću dali značajan doprinos društvenoj zajednici.

- Zadovoljstvo nam je što smo sugrađani, što živimo zajedno sa ovim divnim ljudima i sa ovim uspešnim ustanovama, klubovima i organizacijama – izjavio je Vučević uoči svečane sednice, uveren da će Skupština grada jednoglasno usvojiti predloge.

Oktobgarska nagrada dodeljuje se povodom 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu a Novembarska povelja povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad u Prvom svetskom ratu i 25. novembra iste godine, kada je Velika narodna skupština u Novom Sadu donela odluku o prisajedinjenju Baranje, Bačke i Banata Kraljevini Srbiji. Prethodno je dan ranije na skupštini u Rumi doneta odluka o prisajedinjenju Srema Kraljevini Srbiji.

Odlukom Skupštine grada Novog Sada utvrđeno je da ovogodišnjim dobitnicima Oktobarske nagrade i Novembarske povelje pripadne i novčani iznos od po 130.000 dinara.

BONUS VIDEO - Ovako je javnost prvi put čula za Matiju Bećkovića: Pre tačno 60 godina u “Novostima”


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna