PRVI ČOVEK LESKOVCA U BRISELU: Goran Cvetanović predstavljao Srbiju i SKGO

I. MITIĆ

03. 10. 2022. u 06:23

ISTRAŽIVAČKI centar Evropskog parlamenta i Savet evropskih opština i gradova su organizovali skup radi razmene ideja, iskustava i dobre prakse, uz pomoć kojih je, tokom poslednjih nekoliko godina, nastao velikih broj zajedničkih aktivnosti i programa evropskih asocijacija lokalnih samouprava i regiona.

ПРВИ ЧОВЕК ЛЕСКОВЦА У БРИСЕЛУ:  Горан Цветановић представљао Србију и СКГО

Ugovori o donaciji stambenih objekata, Foto Privatna arhiva

Srbiju, odnosno Stalnu konferenciju gradova i opština (SKGO) su predstavljali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji obavlja i funkciju predsednika SKGO, zatim sekretar ove asocijacije Nikola Tarbuk i šef Službe za evropske integracije i međunarodnu saradnju Aleksandra Vukmirović.

Cvetanović ima i mandat predsednika Mreže asocijacije gradova i regiona jugoistočne Evrope (NALAS), koju je takođe predstavljao tokom dvodnevnih sesija i debata o budućoj dvogodišnjoj politici asocijacija lokalnih i regionalnih organa vlasti.

Predstavnici SKGO u debati su učestvovali izlaganjima na temu "Buduće krize: razvoj povećanja otpornosti Evrope na više nivoa", koja je predstavljala uvod u ovogodišnju plansku radionicu, osmišljenu radi definisanja konkretnih aktivnosti i budućih programa.

OBAVEZE

KAKO je saopšteno iz kabineta gradonačelnika Leskovca, Cvetanović je stupajući na dužnost predsednika NALAS, "po formaciji", postao i član Saveta evropskih opština i gradova, a o predstojećim obavezama i aktivnostima je razgovarao sa Stefanom Bonacinijem i Fabriciom Rosijem, predsednikom i direktorom ovog evropskog tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri