SARADNJOM DO NOVIH PROGRAMA: Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština u Briselu

I. M.

26. 09. 2022. u 15:12

ISTRAŽIVAČKI centar Evropskog parlamenta i Savet evropskih opština i gradova organizovao je skup radi razmene ideja, iskustava i dobre prakse uz pomoć kojih je, u poslednjih nekoliko godina, nastao velikih broj zajedničkih aktivnosti i programa evropskih asocijacija lokalnih samouprava i regiona.

САРАДЊОМ ДО НОВИХ ПРОГРАМА: Представници Сталне конференције градова и општина у Бриселу

foto: privatna arhiva

Srbiju odnosno Stalnu konferenciju gradova i opština(SKGO) predstavljaju gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji obavlja i funkciju predsednika SKGO, sekretar ove asocijacije Nikola Tarbuk i šef Službe za evropske integracije i međunarodnu saradnju Aleksandra Vukmirović.

Cvetanović ima i mandat predsednika Mreže asocijacije gradova i regiona jugoistočne evrope(NALAS) koju takođe, danas i sutra, predstavlja tokom sesija i debata o budućoj dvogodišnjoj politici asocijacija lokalnih i regionalnoh organa vlasti.

Predstavnici SKGO bili su učesnici debate sa temom „Buduće krize: razvoj pristupa povećanju otpornosti Evrope na više nivoa“ koja je uvod u ovogodišnju plansku radionicu radi definisanja konkretnih aktivnosti i budućih programa.

Iz kabineta gradonačelnika Leskovca je saopšteno da je Cvetanović, stupajući na dužnost predsednika NALAS-a, po dužnosti postao i član Saveta evropskih opština i gradova, i da je o predstojećim obavezama i aktivnostima razgovarao sa Stefanom Bonacinijem i Fabriciom Rosijem, predsednikom odnosno direktorom ovog evropskog saveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)